“18 Mart, Kahramanlık Destanının Yazıldığı Tarihtir”


“18 Mart, Kahramanlık Destanının Yazıldığı Tarihtir”

“BU KUTSAL MİRASA HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ”

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Çanakkale Zaferi’nin genç nesillere iyi anlatılması ecdadımıza ve şehitlerimize borcumuz olduğu kadar, geleceğimizin de teminatı olacaktır” dedi.

Başkan Tekintaş, mesajında şu görüşlere yer verdi:

18 Mart, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olarak insanlık tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık destanının yazıldığı tarihtir. Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu zaferi her yıl büyük bir gururla anıyoruz.

Bu cennet vatanın toprakları, ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Bizler hayatımızın her anında bu vatan için canlarını, mallarını ve sevdiklerini feda eyleyen ecdadımızın aziz hatıralarını yaşatmak ve emanetlerine sahip çıkmakla mükellefiz.

Türk milleti vatanları uğruna canlarını hiçe sayarak bağımsızlığımızın mimarları olan şehit ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacak, onların bizlere bıraktığı kutsal mirasa her zaman sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere komutanından erine kadar bu mücadeleye iştirak eden bütün kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, büyük Türk milletinin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu anlamlı gününü kutluyorum.


Yayın Tarihi: 16/03/2019