Bugünün Türkiye'si Demek, Umut Demektir, Barış Demektir


Bugünün Türkiye'si Demek, Umut Demektir, Barış Demektir

Başbakan Binali Yıldırım, Muğla'nın Seydikemer ilçesinin Boğalar Mahallesi'nde düzenlenen 19'uncu Yörük Türkmen Kültür Şöleni'ne katıldı.

Buradaki konuşmasında Yörükler'in Toroslar'ın tepesinde ay yıldızları bayraklar ve tüten ocaklarıyla ülkenin geleceğinin teminatı olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, Yörük Türkmenlerin yaylaların rengi ve neşesi, Anadolu'nun can damarı olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bir Yörük Türkmen olarak, Kayı Boyu'nun torunu olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Kınık'ın, Dodurga'nın, Kayı'nın, Bayat'ın, bütün Oğuzların yiğitleriyle gurur duyuyoruz. Bugün onların torunlarıyla kucaklaşıyoruz. Buraya kardeşlik bağlarımızı güçlendirmek, kültürümüzü, hatıralarımızı yaşamak ve yaşatmak için geldik. Bugün 24 Oğuz Boyu'na ait bayraklar ile Türk bayrağının gölgesi altında toplandık. İstiklal Marşımız ile bayrağımızı yükseklere çektik. O ay yıldızlı bayrağımızın nazlı nazlı dalgalanışına hep birlikte şahit olduk. Siz Yörükler, 15 Temmuz'da Muğla'da, Marmaris'te alçaklara geçit vermediniz. Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız. Cumhurbaşkanımızı şehit etmeye gelenlere en güzel dersi sizler verdiniz. Sizlere milletim adına teşekkür ediyorum. Türk demokrasisini zaferle sonlandırdınız. Darbecilere darbeyi vurdunuz. Onun için sizler bu dağların, civan mert, cömert, dost insanlarısınız."

Şölene katılan tüm Yörükler nezdinde milletin tüm fertlerine Beşkaza Yaylaları'ndan selam ve sevgilerini gönderen Yıldırım, şölenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Başbakan Yıldırım, Ege Denizi'nde önceki gece meydana gelen depreme de değinerek, şunları kaydetti:

"Şiddetli bir deprem oldu. Allah'a şükür hiçbir can kaybı bizim topraklarımızda yok. Ancak İstanköy Adası'nda bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bir İzmirli, hemşehrim. Ona, Allah'tan rahmet diliyorum. Yine depremde bir İsveç vatandaşı hayatını kaybetti. Ona da rahmet diliyorum. Evet, depremden hemen sonra valimizle görüştük. Tedbirler alındı, bütün bölge kısa sürede gözden geçirildi, kontrol edildi. Hiçbir can kaybının olmadığı, büyük bir yıkımın olmadığı tespit edildi. Hemen AFAD, Kızılay ve ilgili bakanlıklarımız tekrar herhangi bir deprem olur düşüncesiyle gerekli tedbirleri aldılar. Eğer dertli değilseniz, milletin derdiyle dertlenmezseniz deprem olur, afat olur, yerlerde sürünürsünüz ama milletinizin, vatandaşınızın derdini dert edinirseniz, milletin adamı olursanız, ne olursa olsun hiçbir şey olmaz. Kararlılıkla geleceğe yürümeye devam edersiniz."

“GİTTİĞİMİZ HER YERDE KARDEŞLİK TOHUMLARI EKTİK, GÖNÜL KÖPRÜLERİ İNŞA ETTİK”

Türk milletinin bin yıldır bu topraklarda yoğrulan, 3 kıtayı kanatları altına alan, sayısız kavmi ve ülkeyi şefkat ve sevgiyle kuşatan Osmanlı'nın torunları olduğunu belirten Yıldırım, "Biz yeryüzünde fesat çıkaranlara, ayrılık tohumları ekenlere karşı yüzyıllar boyu aynı ufka bakarak bir araya geldik. Gittiğimiz her yerde kardeşlik tohumları ektik, gönül köprüleri inşa ettik." diye konuştu.

Vatanın bağımsızlığı uğruna şehitler nice verildiğini anlatan Yıldırım, bütün şehitleri minnet ve şükranla andı.

"Şehit verdik, gazilerimiz oldu, Allah'a şükürler olsun ki vatanımızı vermedik, istiklalimize gölge düşürmedik." ifadelerini kullanan Yıldırım, 15 Temmuz'da da kol kola mücadele ettiklerini vurguladı.

Başbakan Yıldırım, "Allah kardeşlik ruhumuzu yaralamak isteyenlere fırsat vermesin. Bugüne kadar olduğun gibi bundan sonra da birlikteliğimiz, beraberliğimiz, aşkımız sonsuza kadar devam etsin." dedi.

Türkiye'nin, bölgesinin en önemli ülkelerinden biri olduğuna işaret eden Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Çok zor bir coğrafyada barış ve istikrar adası olan Türkiye, bu coğrafyanın insanları için örnek bir gelecek vizyonunu ortaya koyuyor. Bize düşen, bu zor coğrafyada birlik ve beraberlik ruhumuzu muhafaza ederek, ülkemizi Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşımaktır. İçeride birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Birliği, beraberliği güçlendirmenin, muhafaza etmenin yolu da ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmek ve birlikte gelecek hedeflerimize kilitlenmektir."

"BUGÜNÜN TÜRKİYESİ DEMEK, 'UMUT' DEMEKTİR"

Ülkenin her bir ferdinin "baş tacı" olduğunu kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, 81 vilayeti sevgiyle kucaklayıp 780 bin kilometrekare vatan toprağında Üsküp, Girne, Kerkük, Kırım, Hicaz, Şam, Kudüs, Yemen ve Trablus'un emanetini taşıdıklarını, Orta Asya ve Rumeli'nin de kardeşliğini yaşayıp, acılarını yüreklerinde taşıdıklarını anlattı.

"Hiçbir zaman küçük düşünmedik, asla düşünmeyiz." diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anadolu'nun bozkırlarında ayakta kalmayı başaran Yörükler, Irak'ta, Suriye'de, Ürdün'de de var olma mücadelesi veren Türkmenlerle aynı kaderi paylaşıyorlar. Bugüne kadar bölgedeki ve dünyadaki bütün mazlumların, dost ve kardeşlerimizin sesi olduk, nefesi olduk, olmaya devam edeceğiz. Balkanlar'dan Moğolistan'a, Asya'dan Afrika'ya uzatmadığımız elimiz yok. Kardeşliğimizi oralara da taşımak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Bugünün Türkiye'si demek, umut demektir, barış demektir, kardeşlik demektir, birlik demektir, beraberlik demektir, 'birlikte Türkiye' demektir. Bu millet 1071'den beri, farklı coğrafyalarda da olsa, barış ve adalet davasının peşinde kimi zaman gök bayrağın kimi zaman al bayrağın altında bin yıldır kesintisiz yürümüş ve yürümeye de devam edecek."

Başbakan Yıldırım, Muğlalıların, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminde bölgede destan yazdığını belirterek, gözünü kan bürümüş, hain FETÖ teröristlerinin cani planlarını boşa çıkardığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatına kastetmek isteyenlere geçit vermediğini hatırlattı.

Kardeşliğin bir, beraber ve daim olacağına vurgu yapan Yıldırım, "Tek millet, tek, bayrak, tek vatan, tek devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Yıldırım'a şölende eşi Semiha Yıldırım, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da eşlik etti.​

Kaynak: basbakanlik.gov.tr


Yayın Tarihi: 22/07/2017