Yahya Çınkıl: ‘’Hazırız, Kararlıyız’’


Yahya Çınkıl: ‘’Hazırız, Kararlıyız’’

AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Yahya Çınkıl, gittiği her yerde yoğun ilgi görüyor. Çınkıl, "İlkadım'ı Türkiye Yüzyılına yaraşır marka bir şehir haline getirebilecek vizyon, ekip ve birikime sahibiz. Hazırız ve kararlıyız." dedi.

Sinop İl Özel İdare Genel Sekreteri görevinden istifa ederek coşkulu ve kalabalık bir mitingle 22 Kasım Çarşamba günü AK Parti İlkadım İlçe Binası önünde aday adaylığını açıklayan Yahya Çınkıl, gerçekleştirdiği ziyaret ve programlarda toplumun her kesiminden insanın yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

İL BELEDİYE BAŞKANI GİBİ ÇALIŞTI

Sinop İl Özel İdare Genel Sekreteri iken adeta bir İl Belediye Başkanı gibi çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Yahya Çınkıl, "Bir ildeki bürokratik en yüksek vazifelerden olan Genel Sekreterlik görevimizi İlkadımlı hemşehrilerimizi mahcup etmeyecek şekilde alnımızın akıyla tamamladık. Bu görevimizi icra ederken adeta bir İl Belediye Başkanı gibi eğitimden sağlığa, alt yapıdan üst yapıya, yaşam alanlarından kültürel-sosyal etkinliklere kadar her alanda merkezden kırsala çok büyük hizmetler ortaya koyduk" dedi.

HAZIRIZ, KARARLIYIZ

Gerekli tecrübe ve birikime sahip olduğuna da vurgu yapan Çınkıl, "Öncesinde İlkadım Belediyesinde Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürü, İlkadım Kaymakamlığımız bünyesinde İlçe Özel Müdürü, İlkadım Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü, İlkadım Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü, akabinde İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı ve Canik Belediye Başkan Yardımcısı görevlerimiz oldu. Bu görevlerimizin her birini alnımızın akıyla tamamlarken insanlarımızın gönlüne girmeyi başardık. Yerel yönetimlerdeki, bürokrasideki ve sivil toplum kuruluşlarındaki tecrübe ve birikimlerimizle İlkadım'ı Türkiye Yüzyılına yaraşır marka bir şehir haline getirebilecek vizyon, ekip ve birikime sahibiz. Hazırız ve kararlıyız" diye konuştu.

ÇINKIL ADAYLIĞA EN YAKIN İSİM

Öte yandan, AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Yahya Çınkıl'ın 26 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen temayülde teşkilattan gelme bir aday olmamasına rağmen çok güçlü çıktığı konuşuluyor. Aday adaylığı başvurusu mitinge dönüşen, Aday Adayları tanıtım toplantısında farkını ve tecrübesini ortaya koyan, temayül yoklamasında teşkilatla bütünleşen, sokak ziyaretlerinde yoğun ilgiyle karşılaşan Çınkıl'ın Ankara siyasetinde de çok güçlü bağlantıları olduğu biliniyor.


Yayın Tarihi: 13/12/2023 - 17:19