Başkan Genç'ten 29 Ekim Mesajı


Başkan Genç'ten 29 Ekim Mesajı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yayımladığı mesajla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Genç, "Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü ve 2023 vizyonu doğrultusunda, devletimizin ve milletimizin hedeflerine ulaşması için çalışıyoruz" dedi.

Bu yıl 95. yıldönümü kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Türk milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir. Bugün de geçmişte kazandığımız bu değerlerimizi sürdürme günüdür. Devletimize ve milletimize karşı yürütülen oyunları hep birlikte aşarak birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına ve 2023 hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

HEDEFE KATKI SAĞLAYACAK PROJELER

Cumhuriyetin 100 yılı ve 2023 hedeflerine ulaşılması için çalıştıklarını belirten Başkan Genç, “Devletimiz ve hükümetimiz bir yandan ülkemizi hedeflerine ulaştırmak ve yeniden dünyanın öncü devleti yapmak için çalışırken, bizler de her alanda yaptığımız çalışmalarla devletimizin hedeflerine ulaşması için katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Şehrimizde yaptığımız her yatırım hedefimize bizi biraz daha yaklaştırıyor. Daha önce yaptığımız yatırımlar ve devam etmekte olan eğitim, kültür, spor, kentsel dönüşüm gibi projelerin hepsi hedefimize ulaşmak için gerçekleştirdiğimiz yatırımlardır” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİNİN DOĞDUĞU TARİH

Mesajında, “Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması, gelecek nesillerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en önemli görevidir" diyen Başkan Genç, şunları söyledi: “29 Ekim, demokrasinin doğduğu tarihtir. Cumhuriyetin ilanı ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen bütün İstiklal kahramanlarını rahmetle ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetin 94. yılını hep birlikte idrak ediyor olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade eder, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutlarım.''


Yayın Tarihi: 27/10/2018