Başkan Şenlikoğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı


Başkan Şenlikoğlu’ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96.yıldönümü nedeniyle Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Şenlikoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bundan tam 96 yıl önce 29 Ekim 1923’de ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin yıl dönümünü bugün aynı coşku ve heyecanla bir kez daha kutluyoruz.

19 Mayıs 1919’da ülkenin bağımsızlığını ilan etme ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarma anlayışıyla başlayan süreç, milletin azimkâr ve fedakâr duruşuyla birlikte yeni bir devletin kurulması ile sonuçlanmıştır.

En zor koşullarda canını ve malını ortaya koyarak tüm benliği ile bu ülkenin her karış toprağı için canını veren şanlı tarihimizin büyük kahramanlarının, bizlere emanet etmiş olduğu cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkmak hepimizin ortak vazifesidir.

Bu aziz millet kararlı duruşuyla, ülkemizi ele geçirme düşüncesi içerisinde olanlara nasıl o gün fırsat vermediyse, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu içinde kenetlenerek 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlara da fırsat vermedi, bugün terör örgütlerine de fırsat vermiyor ve yarın da bu vatan üzerinde en küçük hesabı olanlara da fırsat vermeyecektir.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş savaşının bütün komutlarına, askerlerini şehit ve gazilerini ve bütün geçmiş büyüklerimizi şükranla anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum.”


Yayın Tarihi: 28/10/2019