Başkan Erdoğan Tok’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı


Başkan Erdoğan Tok’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Başkan Tok,  Tarihi nice şanlı zaferlerle dolu Türk Milleti'nin 96  yıl önce tarihe eşsiz bir kahramanlık damgası vurduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 1071'de Malazgirt'te açılan sayfanın altına 1922 yılında vurulan şanlı bir mühür olduğunu söyledi.

"30 Ağustos, Tarihe örnek olmuştur"

Anadolu'nun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen ve tarihimizin en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın milletçe idrak etmenin gururunu, sevincini heyecanını yaşadıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " 30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesindedir. 30 Ağustos Zafer Bayramımız, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendiren bir zafer olmuştur." dedi. Tok, “ Ülkemizin birliğine, dirliğine ve bölünmez bütünlüğüne yönelik hain saldırıları yapanlar asla kötü emellerine ulaşamayacak, kurdukları tuzaklara kendileri düşecektir.” şeklinde konuştu.  

"Varlığımızın güvencesi, 30 Ağustos Zaferi ve Taarruz Ruhu"

Birliğimizi ve dirliğimizi bozmak isteyen topraklarımızda gözü olan iç ve dış mihraklarla varlığımızın güvencesi olan taarruz ruhu mücadele ettiklerini kaydeden Başkan Tok, " 30 Ağustos Zaferinden aldığımız ilhamla 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemekteyiz. Türk Milleti, küresel senaryoların farkındadır. Tarih boyunca, ülkemize ve milletimize kurulan tuzakları, musibeti ve melaneti, engelleri aklımızla, ferasetimizle, tek yumruk olarak hep birlikte aştık  15 Temmuzda, ülkemizi,  zorla  ve hile ile ele geçirmek isteyen FETÖ/PDY ve taşeron terör örgütlerinin hain ve sinsi planları, yine hep birlikte aziz milletimizin şanlı direnişi ile boşa çıkardık.  15 Temmuz Milli direniş göstermiştir ki, muhtaç olduğumuz kudret, inanç, cesaret ve müjde İstiklal Marşımızın satırlarında vardır. Varlığımızın güvencesi 30 Ağustos Zaferi ve taarruz ruhudur. Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 96'ınci yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan, ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 28/08/2018