Vali Osman Kaymak’tan 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı


Vali Osman Kaymak’tan 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak,“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Kaymak mesajında şu ifadelere yer verdi;

1 Mayıs; ülkemizin kalkınması ve ekonomimizin güçlendirilmesinde önemli rol oynayan işçi ve emekçi vatandaşlarımızın, çalışmalarının ve alın terinin ne kadar değerli olduğunun ortaya konulduğu özel bir gündür.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çalışanlar tarafından birlik ve dayanışma günü olarak bütün dünyada kutlanırken, aynı zamanda çalışma hayatında yaşanan sorunların çözümüne ilişkin görüşlerin tartışılmasına da zemin hazırlamaktadır.

Asırlık devlet geleneğimiz gereği, tüm vatandaşlarına eşit imkânlar sunulması ve insan merkezli politikalar üretilmesi noktasında çalışan ülkemiz, bugün her alanda daha güçlü bir yapıya kavuşmuştur Devletimiz bu güce, üreten ve ülkemizin gelişimine katkı sunan işçilerimiz ve emekçilerimiz sayesinde ulaşmıştır.

Bizler; insan için kutsal sayılan emeğin etrafında örnek olacak birlik ve dayanışma kültürü ile insana değer veren, emeğe saygı duyan ve işçinin ve emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir kültürün mensuplarıyız. Bu anlamda, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün, taşıdığı anlam ve kültürün gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir fonksiyon icra edebileceği kuşkusuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, kamu ve özel sektörde görev yapan tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.


Yayın Tarihi: 29/04/2020