Büyük Zaferin 95. Yıldönümü Samsun’da Coşkuyla Kutlandı


Büyük Zaferin 95. Yıldönümü Samsun’da Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 95.Yıldönümü kutlamaları dolayısı ile Cumhuriyet Meydanı’nda bir program düzenlendi.

Tören Samsun Valisi Osman Kaymak, beraberinde Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte törene katılan askeri birlikler ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile devam eden törende, Piyade Yüzbaşı Alaattin Erkan tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Sonrasında Kıbrıs Gazisi Emekli Albay Halil Şenbaşı ve öğrenciler tarafından şiir okundu. Şiirlerin ardından Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından mini konser verildi. Konserin ardından Samsun Gençlik Merkezleri Halk Oyunları ekibi tarafından gösteri sunuldu. Daha sonra Sahra Sıhhıye Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından mini konser verildi.

Yürümekte zorluk çeken ve arkadaşlarının yardımıyla tören alanına gelen 87 yaşındaki Kore Gazisi Selahattin Erzincan'a büyük ilgi gösteren Vali Osman Kaymak, gazimizin elini öperek teşekkür etti. Gazimiz Selehattin Erzincan'da Vali Kaymak’a teşekkür ederek çok duygulandığını, son isteğinin bu törene katılmak olduğunu ifade etti.

Daha sonra geçit töreni için ayakta bekleyen diğer gazilerimizi gören Vali Osman Kaymak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, gazilerimizin oturması için görevlilerden sandalye götürülmesini istediler. Bunun üzerine Vali Osman Kaymak bu tür programlarda yapılacak geçit töreni için bundan sonra gazilerimizin ayakta değil, oturarak beklemeleri için ilgililere talimat verdi.  

Tören öğrencilerin, askeri birliklerin ve gazilerin resmi geçidiyle sona erdi.

Törene ayrıca Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Sürmeli, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan V. Sg. Yb. Tayfun Paşaoğlu, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri, idari ve mülki erkân ile vatandaşlar katıldı.


Yayın Tarihi: 29/08/2017