Başkan Aşkın Tören; "Zor Günlerinde Vatandaşlarımızın Hep Yanında Olduk"


Başkan Aşkın Tören; "Zor Günlerinde Vatandaşlarımızın Hep Yanında Olduk"

Göreve geldiği günden bu yana vatandaş odaklı yaklaşımları ve insanı önceleyen hizmet anlayışıyla büyük takdir toplayan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, şehir tarihinde bir ilke daha imza atıyor. 

Altınordu Belediyesi halk arasında, "asfalt katılım payı" ya da "asfalt parası" olarak bilinen "Yol Harcamalarına Katılma Payı bedellerinin Başkan Aşkın Tören dönemine ait kısmından feragat ediyor.

Altınordu Belediyesinin vatandaşlardan almaktan vazgeçtiği yol harcamalarına katılım payı güncel rakamlarla yaklaşık 130 Milyon Lira.

Başkan Aşkın Tören, “Vatandaşımızın yükünü almaya yönelik kararımız bu yükü taşıyabilecek bir belediye ekonomisi bütçesi oluşturduğumuzun da bir göstergesi aslında. Artık vatandaşımıza yansıtılması gereken böylesi ilave bir yükü aldığımızda da sarsılmadan yolumuza ve yolculuğumuza devam edeceğimiz bir bütçe kapasitesine, dayanıklılığına ve direncine eriştiğimizi de açıkça gösteriyor. Zor günlerinde vatandaşlarımızın hep yanında olduk. Bugün bir kez daha vakit hemşehrilerimiz ile dayanışma vakti diyoruz” dedi.

ALTINORDU’DA ASFALT PARASI ALINMAYACAK

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun 86. maddesine göre vatandaşlardan belediyelerce yapılan yol harcamalarına katılım payı, halkın tabiriyle asfalt parası alınmaktadır.

Başkan Aşkın Tören’in iş başına geldiği 1 Nisan 2019 tarihinden bugüne kadar Altınordu Belediyesi vatandaşlara tek 1 kuruş dahi asfalt parası olarak nitelendirilen herhangi bir bedel tahakkuk ettirmedi.

Başkan Aşkın Tören şehirde on binleri yakından ilgilendiren tarihi kararı Altınordu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısında duyurdu.

Asfalt paralarından feragat edilmesi kararını Belediye Meclisine taşıyan Başkan Tören, gerekli hukuki çalışmaları yaptıklarını ve bu konuda ilgili kurumlar olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliğinin de onayını aldıklarını söyledi. 

BELEDİYE MECLİSİ ÜYELERİNDEN KARARA TAM DESTEK

Kararın hayata geçirilmesi için Meclis üyelerinden destek isteyen Başkan Tören, “göreve geldiğimiz ilk günden bu yana her koşulda hemşehrilerimizin yanında olmayı kendimize bir sorumluluk ve görev bildik.

Özellikle tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan kovid-19 salgını döneminde yaşanan ekonomik zorlukları hep birlikte dayanışma ruhuyla aştık. Pandemi nedeniyle zorunlu ara veren tüm işletmelere, çay ocaklarımıza, şoförlerimize, üreticimize, esnafımıza, sanatçılarımıza, sporcularımıza, öğrencilerimize, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere elimizi uzattık.

Bu süreçte hayata geçirdiğimiz tamamlayıcı sosyal destek paketleriyle 55 Milyon TL’lik bir kaynağı insanımıza destek olarak sunduk. Bütün bunları Altınordu Belediye meclisimizin oy birliği ve ayrımsız her bir Meclis üyemizin desteği ile hayata geçirdik.

Bugün Belediye Meclisi olarak yine yeniden bir kez daha şehrimize ve insanımıza destek olma, bu zor günlerde yanlarında durma vakti diyoruz” sözleriyle meclis üyelerinin desteğini talep etti. Öneri toplantıya katılan meclis üyelerinin tamamının oy birliği ile yasal zorunluluk gereği plan bütçe komisyonuna havale edildi. Kararın önümüzdeki ilk meclis toplantısında yine belediye Meclisinin oy birliği ile hayata geçirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Başkan Aşkın Tören Ordu şehir tarihinde bir ilk olacak bu kararla ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN”

“Halk arasında asfalt parası olarak da bilinen katılım paylarıyla ilgili bu geride bıraktığımız üç buçuk yıl içerisinde ki ekonomik yönlü gelişmeler başta olmak üzere pandemi, deprem öte yandan yaşadığımız ekonomik yönlü olumsuz gelişmeler sebebiyle vatandaşımızın üzerinde ki bu yükü almak istiyoruz. O nedenle on binleri ilgilendiren asfalt parasından Altınordu Belediyesi yönetimi olarak meclisimizin de vereceği destekle güncel rakamlarla yaklaşık 130 milyon liralık bir alacaktan vazgeçiyoruz” diye konuştu.

Başkan Tören “Vaz geçtiğimiz bu alacağımızın vatandaşlarımızın aile bütçeleri için önemli bir destek ve katkı olacağına inanıyorum. İnsanımızın ev ekonomisine bir lira daha fazla yük binmesin diye bugün değilse ne zaman deyip vatandaşımıza yansıyacak bu katılım payından vaz geçiyoruz” şeklinde konuştu. 

“ŞEHRİ İNŞA ETMEK SADECE YOL VE KALDIRIM YAPMAK DEĞİLDİR” 

İnsanı yaşat ki şehir yaşasın inancıyla hizmetlerinin merkezine insanı aldıklarını söyleyen Başkan Tören “tüm dünya ile birlikte küresel ekonomik dalgalanmaları ve afetleri yaşadığımız bu zor dönemlerde hem hizmetlerden ödün vermedik hem yatırımlardan geri durmadık hem de vatandaşımıza asla sırtımızı dönmedik. Meclisimizin bu konudaki iradesi ve desteği anlamlıdır, önemlidir. Bizim insanımız bunun daha fazlasını hak ediyor.

Bizler de imkân ve kabiliyetlerimiz ölçüsünde, yetkilerimiz doğrultusunda hem hizmet edeceğiz hem yük alacağız hem de bu şehri yaşanabilir bir kent kılmak için alın terimizle akıl terimizle birbirimizle dayanışma içerisinde durmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu şehrin her bir insanı bizim için aziz ve değerlidir. Geleceğin şehrini hep birlikte inşa edeceğiz. Şehri inşa etmek sadece yol yapmak, kaldırım yapmak değildir. Aynı zamanda insanı ihya etmek ve gönüller yapmakla mümkündür.

Bu şehirde üreteceğiz, bu şehirde birlikte yaşama iradesini güçlendireceğiz, bu şehirde yaşamak için sebeplerimizi çoğaltacağız. Bu şehrin insanına, bu şehrin toprağına bu şehrin geleneklerine bu şehrin geleceğine hep birlikte sahip çıkacağız.

Göreve geldiğimiz günden itibaren geçerli olacak bu katılım payı ile ilgili kararımızın bir kez daha şehrimiz ve hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.


Yayın Tarihi: 06/07/2023 - 18:29