Vali Dağlı: ‘’TEKNOFEST KARADENİZ’e Yoğun İlgi Var’’


Vali Dağlı: ‘’TEKNOFEST KARADENİZ’e Yoğun İlgi Var’’

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun’da gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST alanında Samsunlu basın mensupları ile bir araya gelerek gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Samsun’un ev sahipliğinde gerçekleşen TEKNOFEST KARADENİZ, 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda ziyaretçi ve yarışmacıları konuk ediyor.

Samsun için bir kazanç

TEKNOFEST KARADENİZ’in Samsun için bir kazanç olduğunu belirten Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, yoğun bir katılım olduğunu belirterek ilk 3 günde 325 bin misafir ağırladıklarını söyledi.

Samsunlu basın mensupları ile TEKNOFEST alanındaki Valilik standında bir araya gelen Vali Dağlı; ‘’ Samsunumuzda TEKNOFEST rüzgârı tüm hızıyla esmeye devam ediyor, ilk 3 günde 325 bin misafir ağırladık, çok yoğun bir ilgi var. Samsun’un yanısıra bölgemizdeki şehirlerden de vatandaşlarımız yoğun bir şekilde buraya geliyor. Bunun yanısıra yurt dışından, dost ve kardeş ülkelerden de ziyaretçilerimiz geliyor, bugün itibarıyla ziyaretçi sayımızın 500 bine dayanacağını düşünüyoruz’’ dedi.

70 bin öğrencimizin buraya ulaşımını sağladık

Belediyeler aracılığıyla tüm kırsal mahallelerden ve ilçelerden 70 bin öğrencinin TEKNOFEST alanına ulaşımını sağladıklarını belirten Vali Dağlı; ‘’Bu konuda kaymakamlarımıza talimat verdim, Kaymakamlarımızın ve Milli Eğitim müdürlerimizin bu haftaki işleri bu, tüm öğrencilerimizin buraya ulaşması için çalışıyorlar’’ dedi.

Cumhurbaşkanımızı ağırlayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 3 Eylül Cumartesi günü Samsun ziyaretinde en iyi şekilde ağırlayacaklarını da belirten Vali dağlı; ‘’ Sayın Cumhurbaşkanımız yarın ilimize teşrif edecekler, hem TEKNOFEST alanını ziyaret edecekler hem de hitaplarını gerçekleştirecekler, Samsunlular olarak coşkulu bir kalabalıkla Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırlayacağız’’ dedi.


Yayın Tarihi: 03/09/2022 - 13:21