TSO Başkanı Murzioğlu Samsun’un Yüz Akı Firmalarını Kutladı


TSO Başkanı Murzioğlu Samsun’un Yüz Akı Firmalarını Kutladı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren 6 Samsunlu firmayı başarılarından dolayı kutladı. Murzioğlu, Samsun’dan 6 firmanın Türkiye’nin ikinci 500 firması arasında yer alarak kentin yüz akı olduklarını söyledi.

İstanbul Sanayi Odası’nın(İSO) her yıl yaptığı Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayici Kuruluşu’nun 2015 yılı raporu sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Samsun’dan toplam 6 firma üretimden net satışlara göre Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayici Kuruluşu arasında yer aldı. Açıklanan rapora göre, geçen yıl listede 49’uncu sırada yer alan Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi A.Ş. 216.631.611 TL üretimden net satışla 15’inci sıraya yükselirken, onu ise, geçen yıl listede 212’nci sırada yer alan ve bu yıl 166.266.560 TL üretimden net satışla 168’incileğe yükselen Erçal Fındık Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. takip etti. Sampa Otomotiv Sanayi Tic. A.Ş. ise,157.224.152 TL üretimden net satışla 217’inci basamaktan listede yer almayı başardı. Geçen yıl listede 290’ıncı basamakta yer alan Elif Fındık San. Ve Tic. Ltd. Şti de, bu yıl 154.170.970 TL üretimden net satışla 232’inci sıradan listeye girdi. Yeşilyurt Enerji Elektrik Üretim A.Ş. bu yıl ilk defa listede yer almayı başardı. Yeşilyurt Enerji Elektrik Üretim A.Ş. 150.035.837 TL üretimden net satışla 243’üncü sırada listeye girdi. Listeye girerek Samsun’un bir başka gurur markası olan firması ise, Adeka İlaç San. Ve Tic. A.Ş. oldu. Adeka İlaç, 104.985.964 TL üretimden net satışla 453’üncü sıradan listede kendine yer buldu.

“Kim taş üstüne taş koyuyorsa ona minnettarız”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu yaptığı açıklamada, Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayici Kuruluşu arasına giren 6 firmayı başarılarından dolayı kutladığını söyledi. Sanayicilerin ülke kalkınmasına katkı sağladığını ve iş istihdamı sağlamak adına önemli rol oynadıklarını belirten Başkan Murzioğlu, “Ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına kim bir çivi çakıyorsa, kim bir taş üzerine bir taş koyuyorsa ona minnettarız. Listeye giren firmalarımız da gerek istihdama gerekse ekonomiye katkılarıyla ülkemizin üzerine biçtiği vizyon ve misyona hizmet etmişlerdir ve etmeyi de sürdürmektedir. İki seçimi bir arada yaşadığımız 2015 yılına denk gelmesine rağmen altı firmamızın bu başarıyı yakalamış olması ayrıca takdire şayandır.Samsunumuzda adını büyük sanayiciler arasına yazdırarak bizlere bu gururu yaşatan sanayicilerimizin sayısının önümüzdeki yıllarda daha da artmasını temenni ediyorum” dedi.

Artık daha çok çalışma ve üretme zamanı

Türkiye’nin 15 Temmuz’da karşı karşıya kaldığı darbe girişiminden daha da güçlenerek çıktığını belirten Başkan Murzioğlu, “Ülkemiz büyük bir badire atlattı. Ama, ülkemizin birliği, dirliği ve diriliği sayesinde alçak ve hain girişimden daha güçlü çıktı. Allah'a şükür; milletimizin sağduyusu, feraseti, cesareti ve Allah'ın yardımıyla bu belayı, bu fitneyi durdurduk. Bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diyoruz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye'yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” diye konuştu.

Ülkemizin zor şartlarına rağmen yılmadan üreten, istihdam oluşturan, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan bu değerli sanayicilerimizi bir kez daha yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum


Yayın Tarihi: 07/08/2016