Demir: "Akademik ve Ekonomik Kampüs Projesi’ni Hayata Geçireceğiz"


Demir: "Akademik ve Ekonomik Kampüs Projesi’ni Hayata Geçireceğiz"

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı, Cumhur İttifakı’nın AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği ( SAMSİAD) tarafından 51.'ncisini düzenlediği aylık iş toplantısına katıldı. Golf Kulübü Restoran'da düzenlenen toplantıda Dernek Başkanı İsmail Okutgen'in yanı sıra, Yeşilyurt Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yeşilyurt'un da aralarında bulunduğu çok sayıda işadamı ve sanayici katıldı. Toplantıda Sanayici ve İş İnsanlarına yapacakları projeleri anlatan Mustafa Demir, Samsun’un bütün potansiyelleri harekete geçireceklerini söyledi.

AKADEMİK VE EKONOMİK KAMPÜSÜ PROJESİNİ AÇIKLADI

Bu kapsamda Samsun'un gelişim stratejilerinin omurgasını oluşturacak çok önemli bir projeyi hayata geçireceklerini dile getiren Mustafa Demir, "Samsun Akademik ve Ekonomik Kampüsü adını verdiğimiz projemizi mutlaka hayata geçireceğiz. Bu kampüsün içerisinde işadamları, dernekler olacak. Finans noktasında hibe kaynaklar, proje alanlarının tespiti ve proje içeriklerinin doldurulması, iş imkanları, potansiyellerinin araştırılması olacak. Bu kampüs, akredite bir kuruluş gibi, tüm firmaların yer aldığı, bizim sadece yönetici olduğumuz, içeriğini iş dünyasının oluşturduğu kamu kuruluşlarının da entegre edildiği bir sistem olacak" dedi.

TÜM SEKTÖRLER BU KAMPÜSTE YER ALACAK

Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin uygulamaya geçmesinin ardından tüm kentlerin ekonomik olarak kentin imkanlarını üretime dönüştürmek zorunluluğu bulunduğunu dile getiren Demir, bu noktada hep söylendiği halde bir türlü hayata geçirilemeyen sanayi-üniversite işbirliğinin bu sayede Samsun'da hayata geçirileceğinin altını çizdi. Üniversite ve sanayiyi bir araya getirmeden, üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilemeyeceğini anlatan Demir, "Hizmet sektöründen üretime ve ihracata kadar bütün sektörler akademik kampüste yer alacaklar"

‘’DIŞ TİCARET MASASI’’

Dernek tarafından hayata geçirdikleri Dış Ticaret Masası hakkında bil veren SAMSİAD Başkanı İsmail Okutgen, ‘’İhracat ve ithalat yapan ya da yapmak isteyen arkadaşlarımızdan oluşan bir dış ticaret masası oluşturduk. Bu masaya ithalat yapan, ihracat yapan arkadaşlarımız, düşündükleri herhangi bir konuda müracaat edebilirler. Yani pazarlarını geliştirmek için, gitmedikleri bir pazar, örneğin Avrupa’ya ürün satıyorlardır ama Afrika pazarını bilmiyorlardır. Buradaki arkadaşlarımız son derece deneyimli, o nedenle bu dış ticaret masasından faydalanabilirler. İthalat yapan firmalarımız ve hangi ülkelerden ithalat yaptıkları, ihracat yapan firmalar ve hangi ülkelere ihracat yaptıklarını bir veri tabanı haline getirip, üyelerimizle bunu paylaşmak istiyoruz. Değerli arkadaşlarım, sayın Mustafa Demir’e çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum’’ diye konuştu.


Yayın Tarihi: 08/02/2019