TES-İŞ Samsun'da Yeni Dönem


TES-İŞ Samsun'da Yeni Dönem

Başkan Baylan'dan iddialı açıklamalar

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin ziyaret ettiği yeni başkan Emrah Baylan, "Örgütlü çalışanlarımız için yürümenin değil koşmanın gerektiğinin bilincindeyiz" dedi

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na(TÜRK-İŞ) bağlı Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası(TES-İŞ) Samsun Şubesi'nin çiçeği burnunda Başkanı Emrah Baylan, sendika üyesi çalışanlara yönelik önemli mesajlar verdi. Baylan, "Geçmişten ders alarak geleceğe çok daha güvenli adımlarla ilerleyeceğiz" dedi.

19 MAYIS GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN ZİYARET

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Muammer Dilber, Okan Aralan ve bir grup cemiyet üyesi gazeteci ile birlirkte TES-İŞ'i ziyarek ederek Başkan Emrah Baylan ile görüştü. Baylan ve yeni yönetimini kutlayan Cemiyet Başkanı Yusuf Ziya Çakır, "Sendikal faaliyetlere yeni bir soluk getireceğinize olan inancımızla sizlere ve yeni yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarı diliyoruz" dedi.

GELECECE, DAHA GÜVENLİ ADIMLARLA

Emrah Baylan ise, ziyaret vesilesiyle yaptığı açıklamada, TES-İŞ Samsun Şube'nin, DSİ ve 21 dağıtım şirketi başta olmak üzere özel sektör ve kamuda örgütlü 2 bin 300 üyeye sahip olduğunu hatırlatarak, "Yeni yönetim olarak hedefimiz geçmişten ders alarak geleceğe daha güvenli, özverili adımlarla ilerleyerek sendikal faaliyetlerimizi sürdürmek olacaktır" diye konuştu,

İŞÇİ NEFES ALDI AMA YETERLİ DEĞİL

Samsun geneline bakıldığında örgütlü bulunduğukları iş sahalarında işveren ile sıkıntılar yaşadıklarını, bunu çözümü için vakit kaybetmeden görüşmelere başladıklarını söyleyen Emrah Baylan, "Kamu işyerlerimizde ise, konfederasyonumuz TÜRK-İŞ'in büyük çabaları sonucu yapılan son sözleşmeyle birlikte bir nebze rahatlama yaşandı. Ancak herkesin bildiği ve gördüğü üzere yapılan zamlar artık hemen eriyor. Üyelerimiz en azından bir nefes aldı ancak tabi ki yeterli değil" ifadelerini kullandı.

YEDAŞ'TA ÇALIŞMANIN KARŞILIĞI...

Özel sektörde ise muhatapları olarak 21 dağıtım şirketinin bulunduğuna dikkati çeken Baylan, "Oradaki ücret politikası son derece ucuz, asgari ücrete yakın bir yerde. Bu ise enerji iş kolunda hoş karşılanmayan bir durum. Bizler sıcakta serin bir yer ararken yazın bu sıcağında kırsalda, o kıyametin altında çalışıyor, halkımıza hizmet götürüyor. Yeri geliyor 30 metreyi bulan yüksek direklerde çalışıyorlar. Kışın ise karda, yağmurda, kimi zaman araç giremeyen yerlerde omuzlarında kırılan direkleri taşıyor. Böylesi bir emek harcamanın karşılığı asgari ücret olmamalı" dedi.

YEDAŞ ile mevcut bir sözleşmelerinin bulunduğunu da hatırlatan Emrah Baylan, "YEDAŞ yetkilileriyle görüşmelerimiz sürüyor. Son görüşmemizde durumu ve beklentilerimizi yüzlerine karşı anlattık" diye konuştu.

CANIMIZ SIKAN VE ACITAN DURUM

TES-İŞ Samsun Şubesi olarak sendikaları altında örgütlenmiş tüm çalışanların hak ve hukuklarını korumak için büyük bir mücadele içerisinde olacaklarını söyleyen Başkan Emrah Baylan, "Eğer bir sendika üyesi çalışanımız şartları nedeniyle evini, semtini değiştirmek istiyorsa bu bizim canımızı sıkar ve acıtır. Enerji sektöründe çalışan emekçilerimizin çalışma şartlarının iyileştirilmesi noktasında gerekli muhatap firmalar ile, gerekirse Bakanlık noktasında her türlü emeği, çabayı göstereceğiz. Bizler yürümenin değil koşmamız gerektiğinin farkındayız. Bunun bilincindeyiz. Bu isteğimizi, azmimizi işverene de yansıtmak istiyoruz" dedi.


Yayın Tarihi: 31/08/2023 - 17:18