YEDAŞ Mobil İş Gücü Yönetimi Projesi ile Sahaya Müdahale Hızını Yükseltiyor


YEDAŞ Mobil İş Gücü Yönetimi Projesi ile Sahaya Müdahale Hızını Yükseltiyor

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop’ta yaklaşık 3 milyon müşteriye kaliteli ve sürekli elektrik hizmeti sunmak amacıyla pek çok konuda geliştirmeler yapan YEDAŞ, bilişim ve teknoloji alanında yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek iş süreçleriyle bütünleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirdiği Mobil İş Gücü Yönetimi projesiyle saha çalışanları, şebekenin durumunu anlık takip ederek arıza ve kesintilere, müşteri bildiriminden bağımsız müdahale edebilecek.

Mobil İş Gücü Yönetimi ile Operasyonel Hız ve Verimlilikte Artış Sağlanacak

Uluslararası standartlarda hizmet sunmak amacıyla tedarik sürekliliğini artıcı gelişmeleri yakından izleyen ve müşteriye fayda sağlayacak uygulamaları sistemine dâhil eden YEDAŞ,  arıza onarım bakım çalışanlarının sahaya müdahale hızını artırmak amacıyla Mobil İşgücü Yönetimi projesini geliştirdi. Bu kapsamda saha çalışanları, tabletler ile hizmet vermeye başladı. Şebekede meydana gelen değişimler, arıza, kesinti gibi müşteriyi etkileyen durumların, izleme sistemleri ve 186 Çağrı Merkezi üzerinden veri tabanı yazılımına aktarıldığı anda yapılacak işler, saha çalışanlarının tabletine düşüyor. Müdahale edilmesi gereken noktalar, coğrafi konumlarına göre otomatik olarak sıralanıyor. Bu doğrultuda arıza ve kesinti yaşanan bölgeye müdahale için en yakın saha ekibi aksiyon alıyor. Bölgeye en yakın saha ekibinin yönlendirilmesi, arızanın tanımlanarak uygun ekipmanın belirlenmesi ve temin edilerek hazır bir şekilde gidilmesi,  ilgili noktanın yol tarifinin detaylı olarak belirtilmesi, arıza veya kesintiye daha hızlı müdahale edilmesini sağlıyor. YEDAŞ, bu proje ile müşteri memnuniyetini bir adım daha ileri taşımayı hedefliyor. Sahada yapılan bakım onarım çalışmaları da tabletler yardımıyla sisteme kaydedilerek farklı kaynaklardan güncel ve doğru bilgi girişi sağlanıyor. Proje ile arıza türleri, saha ekibinin atamalarının yapılması, kullanılacak malzemelerin belirlenmesi, araç yönlendirme, izinler gibi pek çok süreç mobil ortamda yönetilebiliyor ve raporlanabiliyor. Saha ekiplerine, ayrıca bilgisayar yazılımında yer alan tanı merkezi, dağıtım merkezi, kabin, trafo, kesici gibi elektrik dağıtımının kaliteli ve sürekli yürütülmesini sağlayan şebeke varlıklarına daha hızlı erişim imkanı tanıyor. Özellikle ihbarlarla gelen şebeke arıza süreçlerinde arızanın niteliğinin net bir şekilde tanımlanması sayesinde doğru malzeme seçimi ve kullanımı ile işin bitirilme süresi hızlanıyor.

Müşteri Memnuniyeti için Teknolojik Yenilikleri Sistemimize Dâhil Ediyoruz

Akıllı şebeke sistemlerinin kurulumunun yanı sıra elde edilen verilerin yönetiminin de önemli olduğuna dikkat çeken YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, “Şebeke İzleme sistemlerimizden gelen verileri değerlendirerek, en kısa sürede müdahale için sistem alt yapımızı sürekli geliştiriyoruz. Teknolojinin sunduğu imkanları iyi değerlendirmek ve oradan aldığımız verileri anlamlandırıp hizmet kalitesine olumlu yansımasını sağlamak önemli. Bu amaçla saha çalışanlarımızın sahada daha hızlı ve verimli çalışmasını sağlayacak Mobil İş Gücü Yönetimi projesini hayata geçirdik. 200 araç ve 800 saha çalışanımız, tabletlerle şebekenin durumunu gerçek zamanlı takip ediyor. Arıza veya kesintinin türü, coğrafi konumu belirleniyor. En yakın ekibin yönlendirilmesi ve coğrafi koordinatlara göre yol tarifinin yapılmasıyla çalışanların hareket kabiliyeti artarken kesinti süresi kısalıyor” dedi.


Yayın Tarihi: 25/10/2017