Şehit Uzman Çavuş Şuayip Şilepe Son Yolculuğuna Uğurlandı


Şehit Uzman Çavuş Şuayip Şilepe Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bitlis'in Tatvan ilçesi Anadere Mevkii'nde PKK terör örgütü mensupları ile güvenlik güçlerimiz arasında çıkan çatışma sonucunda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Şuayip ŞİLEPE, Vezirköprü ilçesi Köprülü Mahmut Paşa Camii’nde kılınan öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenaze namazı, Vezirköprü ilçesi Köprülü Mahmut Paşa Camii’nde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, Samsun Vali Vekili Hasan ÖZTÜRK, Samsun Milletvekilleri Orhan KIRCALI, Ahmet DEMİRCAN, Fuat KÖKTAŞ, Hasan Basri KURT, Çiğdem KARAASLAN, Kemal ZEYBEK, Hayati TEKİN, Erhan USTA, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan ÇAKIR, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanı Sırrı YILMAZ, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal AĞAOĞLU, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı ve Garnizon Komutanı P. Alb. Sedat BULUT, İlçe belediye başkanları, askeri, adli ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidin yakınları  ve binlerce vatandaşın katılımı ile öğle namazına müteakip kılındı.

İl Müftüsü Veysel ÇAKI tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra şehidin cenazesi askerlerin omuzunda cadde üzerinde bir süre taşındı. Ardından şehidin naaşı cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Vezirköprü Karabük mezarlığına götürüldü. Burada şehit Piyade Uzman Çavuş Şuayip ŞİLEPE’nin naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim  ve dualar eşliğinde Vezirköprü Karabük aile mezarlığında toprağa verildi.

Defin töreninin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ, şehidin fotoğrafını ve naaşına sarılı şanlı bayrağımızı öperek şehidimizin babası Nevres ve annesi Hatice ŞİLEPE’ye öperek teslim etti.

Gençlik ve Spor Bakanı ve Vali Vekili defin törenin ardından şehidin babasına, annesine ve kardeşlerine baş sağlığı dileklerinde bulunarak acılarına ortak oldu.


Yayın Tarihi: 22/06/2017