Kilis’den Angela Merkel’e Anlamlı Davet


Kilis’den Angela Merkel’e Anlamlı Davet

Kilis’in Nobel Barış Ödülü’nü hak ettiğini gelin yerinde görün!

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Almanya Başbakanı Angela Merkel’i Kilis’e davet ederek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kilis’te birlikte kutlayalım, Kilis’in Nobel Barış Ödülü’nü hak ettiğini gelin yerinde görün” dedi. Kilisliler tarafından hazırlanan rekor denemeli davetiyeyi ise hakem heyeti tarafından tescil edilen 2981 kişi imzaladı.

Kendi nüfusundan fazla Suriyeliyi misafir ettiği için Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Kilis, ilginç bir rekor denemesiyle adından bir kez daha söz ettirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Kilisliler ve Suriyeli misafirler, 2 bin 900 kadının aynı gün imza atacağı 1,5 metre genişliğinde ve 19 metre 10 santim uzunluğundaki davetiye ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için rekor denemesi yaptı.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, burada yaptığı konuşmada, Kilis’te tarihi bir günü yaşadıklarını ifade ederek, “Almanya Başbakanı Angela Merkel’e selam ve saygılarımı iletiyorum. Merkel, Suriye olayında en hassas davranan en insancıl davranan, en fazla katkıda bulunan Avrupa lideri gözüküyor. Biz de buradan Suriyeli ve Türk kadınlarla birlikte bir çağrıda bulunmak istiyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde lütfen Kilis’e gelin. Kilis’te insanların barış içerisinde, huzur içerisinde birlikte yaşadığını kendiniz görün ve bunu lütfen dünyaya iletin. Kilis’i Birleşmiş Milletlerin giriş kapısına altın harflerle yazdıralım” diye konuştu.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’nın attığı ilk imza ile başlayan rekor denemesine yüzlerce kadın aynı anda imza attı. Kilis’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının da imzaladığı davet mektubundaki 2981 imza, Prof. Dr. Orhan Kural Başkanlığındaki Dünya Kadın Rekorları, Rekor Tescil ve Hakem Heyeti tarafından da tescil edildi. Kilis Cumhuriyet Meydanı’ndaki dev davetiyeyi 2981 kadın ile çok sayıda erkek de imzaladı. Hakem heyeti önünde imzalanan davetiyenin Merkel’e gönderileceği belirtildi.  


Yayın Tarihi: 01/03/2016