Giresun’un Gelecek 50 Yıllık Su İhtiyacı Planlanıyor


Giresun’un Gelecek 50 Yıllık Su İhtiyacı Planlanıyor

Giresun Belediyesi ile Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü (DSİ) tarafından ortaklaşa hazırlanan içme suyu projesi taraflarca masaya yatırıldı.

DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber, Şube Müdürü Ersin Aydemir, Giresun Şube Müdür Vekili Ogün Şükrü Turan Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret ederek, Giresun Projesi üzerinde çalışma yaptılar.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, Su Kanal Müdürü Ozan Faik Kılıç, Fen İşleri Müdürü Ergun Altıyaprak, proje uzmanları Eşref Akgün ve Tahsin Kaya Özkeskin’in belediye adına iştirak ettiği toplantıda içme suyu ihtiyacını karşılayacak projenin aşamaları görüşüldü.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun’un gelecek 50 yılını dikkate alarak hazırlanan projenin yakın belediyelere de hizmet vereceğine işaret ederek; “Bu projede Giresun Merkez Belediyesi olarak büyük bir sorumluluk üstlenmiş bulunuyoruz. DSİ Bölge Müdürlüğümüz ve Belediyemiz işbirliğinde hazırlanan içme suyu projesi ile gelecek 50 yılın ihtiyacı düşünülmüştür. İçme suyu arıtma, isale hatları, su depoları ve su tutma barajı ile çok kapsamlı bir proje yürütülmektedir. Projenin son aşamalarını gözden geçirip, ilave ve eksiklikleri tartıştık. Arkadaşlarımız değerlendirmeleri yaptıktan sonra tekrar bir araya geleceğiz” dedi.

DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber, büyük bir projenin son aşamasına gelindiğini belirterek, Giresun Belediyesi’nin lokomotif rol üstlendiğini ifade etti.


Yayın Tarihi: 31/01/2016