Samsun’a 183 Milyonluk Yatırım


Samsun’a 183 Milyonluk Yatırım

Samsun’da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın katılımıyla DSİ yatırımlarına ait 183 milyonluk 14 tesisin temeli atıldı .

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan'ın katılımıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde düzenlenen 183 milyon TL. Maliyetinde 14 tesisin toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve DSİ Genel Müdürü Murat Acu, birer konuşma yaparak Müdürlüklerinin yaptıkları çalışmalarla ve projelerle ilgili olarak bilgi verdi.

Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Binlerce yıldır pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Samsunumuz, coğrafi konum itibariyle bir geçiş noktasında olması ve tarıma elverişli alanlarının büyüklüğü, iklim koşullarının elverişliliği, yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin bulunması, geniş ulaşım imkânları, uluslararası düzeyde üretim ve satış yapan firmaların bulunması, zengin su, orman ve bitki varlığına sahip olması gibi güçlü yönleri ile ekonomik ve sosyal anlamda gelişmeye açık bir potansiyele sahiptir.

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kentsel nüfusunu barındıran Samsun, metropol kent özelliği taşımakta, bölgesel ve bölge üstü ölçekte hizmet sunmaktadır. Dinamik ve nitelikli işgücünü kendine çeken, rekabetçi bir şehir olma yolunda ilerleyen Samsun, küresel değer zincirleriyle entegrasyonu ve bu zincirlerde daha üst aşamalara çıkmayı hedeflemektedir. Samsunumuz, son yıllarda yapılan projeler ve yatırımlar sayesinde sürekli bir gelişme kaydetmektedir. Gerek kamu gerekse özel sektör yatırımları ile birlikte şehir, spor, sağlık, eğitim, tarım ve lojistik alanlarında adeta bir merkez haline gelmiştir. Bu Samsun ili için çok önemli bir kazanımdır”dedi.

 ‘SAMSUNUMUZA SON 14 YILDA 2 MİLYAR 140 MİLYON YATIRIM YAPILMIŞTIR’

 Sayın Valimiz konuşmasının devamında, “Sayın Bakanlarım; Devletimiz, DSİ tarafından, 1954 yılından 2003 yılına kadar geçen 49 yıllık sürede Samsun ilimize 6 adet baraj, 6 adet gölet, 6 adet sulama tesisi olmak üzere 18 tesis inşa edilmişken, 2003-2017 yılları arasında (14 yılda) sizlerin öncülüğünde Samsun ilimize toplam 102 tesis inşa edilerek toplamda 6 adet baraj ve 11 adet sulama tesisi ile 438.290 dekar arazi sulamaya açılmış ve çiftçilerimize yıllık 160 milyon TL. Zirai gelir artışı sağlanmıştır. Ayrıca 84 dere ıslahı ile 23.095 dekar arazi taşkınlardan korunmuştur. Bu projeler ile Samsunumuza son 14 yılda 2 milyar 140 milyon yatırım yapılmıştır. Bu ve benzeri projeler vasıtasıyla, Samsun ilinin sosyal ve ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlanacaktır.

Bugün temelini atacağımız eserler ile bugüne kadar Samsunumuza ve ülkemizin gelişmesine katkı sunan eserleri kazandıran, Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, temel atma törenimize teşrif eden Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu Beyefendi’ye, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Demircan Beyefendi’ ye, Orman ve Su İşlerinin teknik ekibine ve projelerin hayata geçirilmesinde emeği bulunan herkese tüm Samsunlular adına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.”dedi.

 ‘TÜRKİYE ARTIK TÜM ÇEVRESİNE VE İNSANLIĞA SAĞLIK HİZMETİ VEREBİLECEK BİR İSTİKAMETE DOĞRU İLERLİYOR’

 

        Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan yaptığı konuşmasında, “Türkiye'nin orman varlığının ve Türkiye'nin bitki örtüsünün gelişmesi oldukça önemli. Sağlık, sağlıklı bir doğal çevre üzerinde olur. Temiz bir su yoksa sağlık olmaz. Bir orman ve yeşilliğiniz yoksa sağlık olmaz. Onlar sağlığın temel taşları. Samsunumuz Türkiye'nin incisi. Samsun'a yapılan her kaynak aktarımı geriye misli misli döner. Samsun kaynakları değerlendirir ve gelen yatırımlar Samsun'da daha da güçlenip değerlenerek ülke ekonomisine dönüş yapar. Türkiye 2003 yılından itibaren sağlıkta bir dönüşüm sürecini yaşadı. Sağlıkta bir seviyeye geldik. Ama biz gelinen yerde durmayı kabul edemeyiz. Bu devam etmeli. Bayrağı aldık, daha yukarıya ve daha ileriye azimle, kararlılıkla ve şevkle taşıyacağız. Türkiye artık tüm çevresine ve insanlığa sağlık hizmeti verebilecek bir istikamete doğru ilerliyor. Şimdi sağlıkta dönüşüm değil gelişim ve kalite dönemidir”dedi.

 ‘SEL BASKINLARI BİZİM YÜREĞİMİZİ DAĞLIYOR’

 Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu törende yaptığı konuşmada, “Başbakanlık genelgesi var. Dereler kenarında kim ne yapacaksa projesini getirecek. Devlet Su İşlerinden (DSİ) izin alacak. Başbakanlık genelgesi. Arkadaşlar bu izin haricinde yapılan bütün yapılar, Samsun Valimiz bir ekip kuracak ve bunları yıkıp geçeceksiniz. Kusura bakmayın. Her seferinde millet zarar görmesin. Ne kadar yanlış yapılan, köprü, menfez veya dere yanında yapı varsa bunları yıkacağız. Kesinlikle bunun takipçisi olacağız. DSİ’den de görevli mühendisler bunu takip edecekler. Biz artık acı yaşamak istemiyoruz. Sel baskınları bizim yüreğimizi dağlıyor.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nü içimize casus olarak göndermişler. Aynı numara Irak’ta, Pakistan’da da uygulanıyor. Türkiye’de bir haini maşa olarak kullanarak darbeye teşebbüs ettiler. Ama Aziz milletimizin kahramanlığı ve Cumhurbaşkanımızın cesareti sayesinde bu hain, alçak darbe teşebbüsü püskürtüldü. Bunlar en ağır cezayı alacaklar. Güya bu kişiler hapishanelerde falan rüya görüyorlarmış. Sözde rüyalarında birden bire hapishanelerin duvarları kalkacakmış. Onları tekrar motive etmek için gayret içindeler. Ama onların sadece bu dünyaları değil, öbür dünyaları da berbat olacak. Bu millete dokunan yanar. Cenab-ı Allah, tüm terör örgütlerinden vatanımızı ve milletimizi muhafaza eylesin.”dedi.

Konuşmaların ardından, 183 milyon TL tutarındaki 14 tesisin temeli, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Demircan, Valimiz Sayın Osman Kaymak ve diğer protokol üyeleri tarafından butona basılarak atıldı.

Törende ayrıca, Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal AĞAOĞLU, İlçe Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri hazır bulundu.


Yayın Tarihi: 09/08/2017