Samsun TSO’yu Ziyaret Eden Al-Bassam’dan İşbirliği Mesajı


Samsun TSO’yu Ziyaret Eden Al-Bassam’dan İşbirliği Mesajı

Samsun TSO’yu ziyaretinde konuşan Arabistan’ın Cidde kenti Ticaret Odası Başkanvekili Zaid Bassam Al-Bassam, ilk kez geldiği Samsun’a hayran kaldığını ifade ederek, başta turizm ve inşaat olmak üzere işbirliği mesajı verdi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından Ordu’da düzenlenecek olan 2. Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri (MENA) Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi için Türkiye’ye gelen Arabistan’ın Cidde kenti Ticaret Odası Başkanvekili Zaid Bassam Al-Bassam, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak kente geldi. Aynı zamanda Cidde’nin de en büyük işadamlarından ve yatırımcılarından olan Zaid Bassam Al-Bassam, ilk kez geldiği Samsun’a hayran kaldığını söyledi.

Samsun’a hayran kaldı

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Meclis Başkanı Haluk Akyüz ve Yönetim Kurulu üyelerinin bulunduğu ziyarette konuşan Al-Bassam, işbirliği fırsatlarına da değindi. Samsun’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Zaid Bassam Al-Bassam, “Samsun’u çok duymuştum ama gelmeye fırsatım olmamıştı. Çok zamandan beri kentinizi ziyaret etmek istiyordum. Programım Ordu iliydi ama Samsun’a gelmeden gitmek istemedim. Bu güne nasip oldu. Samsun, duyduğumdan ve tahminimin üzerinde, gerçekten çok güzel bir şehir.  Bildiğiniz gibi İki ülke arasında çok eski tarihlere dayanan bir dostluğumuz var. Bizler hem din kardeşiyiz. Türk kentlerini ziyaret ederken çok gurur duyuyoruz. Ekonomik olarak da iki arasındaki ilişkilerin daha da büyümesini istiyoruz. Türkiye potansiyeli olan kardeş bir ülke. Arabistan’da sizler için büyük fırsatlar var. Bugün de sizlerle bir arada olmaktan gurur duyuyorum. Böyle bir fırsat sunduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Birlikteliğimizi artırmamızın her iki ülkeye de büyük fayda sağlayacağı inancındayım. Özellikle turizm ve inşaat alanlarında işbirliği yaratabiliriz. Bunu başarabiliriz. Sizleri de hem Mekke’ye hem de Cidde’ye davet ediyorum” dedi.

Murzioğlu: "Bölgenin incisi Samsun"

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette söz alan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, kent ekonomisi ve yatırım fırsatları hakkında Al-Bassam’ı bilgilendirdi. Konuşmasında Samsun'u, bölgenin incisi olarak tanıtan Başkan Murzioğlu, "Karadeniz çanağının en büyük kenti Samsun, dört ulaşım aksına sahip Türkiye'nin üç şehrinden bir tanesi. Samsun otomotiv yan sanayinden tekstile, metalden mobilyaya, bol ürün çeşidinin üretildiği bir şehir. Kentimiz ayrıca, konumu itibariyle de lojistik anlamda çok önem arz ediyor. Bu konumunu iyi değerlendirmek adına Avrupa Birliği'nden aldığımız destekle yaptığımız Lojistik Köyümüz bulunuyor. Aynı zamanda Samsun, Türkiye'nin sağlık yatırımları anlamında önemli bir merkez olması nedeniyle 'sağlık turizmi' açısından da ciddi bir potansiyele sahiptir. Başta Arap Yarımadası ve Kuzey Afrika ülkelerinden olmak üzere tedavi amaçlı olarak kentimizde pek çok misafir ağırlıyoruz. Bunların yanında, kentimizin turizm alt yapısı da gelişmiş durumdadır. Kentimiz, lüks ve temiz otelleri, restoranları, kafeleri ile şehrimizde önemli turizm hizmetlerine ekonomik fiyatlarla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Yatırımlarınıza her zaman kapımız açık. Bu konuda sizlere destek olmaya hazırız" dedi.


Yayın Tarihi: 01/05/2018