Fındık Üreticisi Emeğinin Hakkını Alamıyor


Fındık Üreticisi Emeğinin Hakkını Alamıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy'u, makamında ziyaret etti. Salıpazarı'nın zirai sorunları ile ilgili Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı ile fikir alışverişinde bulunan Akcagöz, " Salıpazarı, fındık kenti. Bir tarım kenti. Üretici, emeğinin hakkını alıyor mu diye bakıyoruz, üzülüyoruz. Çiftçi, çabalıyor, uğraşıyor ama ürettiği, kendisinden başka herkesi zengin ediyor. Ülkede yanlış bir tarım politikası var ve bu yanlış politikanın bir kurbanı da Salıpazarı köylüsüdür. Salıpazarı köylüsü, üretici hakkını kullanmalı ve bir takım güç odaklarına teslim olmamalıdır." dedi.

Fındık üreticisinin en büyük desteğinin Ziraat Odaları olduğunu söyleyen Tufan Akcagöz, "Üreticinin alabileceği en büyük destek, finansal destektir. Bunun yanında, üreticinin bilinçlenmesine katkı sunacak hizmetler de verilmeli, bilinçli üretici ortalaması yakalanmalıdır. Fındık üreticisinin gözü borsada. Fındığım acaba bu sene kaç para edecek diye bakıyor. Acaba bu yıl emeğimin karşılığını alabilecek miyim diye düşünüyor. Bu endişenin ortadan kalkması için, fındık üreticisinin, hakkı yenildiğinde, masaya yumruğunu vuracak güce sahip olması gerekiyor. Bunun için örgütlü bir Üretici birliği olmalı ama bunun karşısında olanlar önce bu birlikleri yok ediyor, etkisizleştiriyor. " dedi.

Fındık üreticisinin, kendisini hiçe sayan tarım politikasını protesto etmek için ve kendisine bir faydası olmayacağını düşündüğü için, referandumda çoğunlukla hayır diyeceği kanaatinin yaygınlaştığını ifade eden Tufan Akcagöz, " Doğru karar. Çile çeken dur diyecek ki, yöneticiler de kendisine çekidüzen versin. Bu Anayasa değişikliği, kimsenin derdine derman değil." diye konuştu.


Yayın Tarihi: 25/01/2017