Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (ORDİF’52) Açıldı


Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (ORDİF’52) Açıldı

Ordu’da işçi ve işverenleri bir araya getiren Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın ikincisi düzenlendi. Fuarın açılış töreninde Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından istihdama yönelik faaliyetlerde kullanılmak üzere tahsis edilen mobil hizmet aracı da İŞKUR İl Müdürlüğüne teslim edildi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışına Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç,  Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Belediye Başkanları, protokol üyeleri, iş adamları ve gençler katıldı.

VALİ BALKANLIOĞLU, “ÖNCELİKLE MÜTEŞEBBİS VE İŞVEREN OLMAYA ÇALIŞIN”

Açılışta konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu iş hayatında nitelikli olmanın avantajlarına dikkat çekerek, “Yaşamımızı sürdürmek için gerekli ihtiyaçları karşılamak amacıyla bir işte çalışmamız gerekiyor. Nitelikli çalışan olursanız işletmeler de sizleri istihdam etmek isteyecektir. Gençlerimize tavsiyem, öncelikle müteşebbis ve işveren olmayı hedefleyip, ona göre çalışmalarıdır. Eğer bu mümkün değilse kendilerini iyi yetiştirip, tam bir özgüvenle iş hayatına atılmalarıdır” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILMAZ, “ORDU’DA İŞSİZLİK DEĞİL, NİTELİKLİ ELEMAN SIKINTISI VAR”

Başkan Enver Yılmaz, Ordu’da işsizlik sorununun olmadığını ancak nitelikli eleman sıkıntısının yaşandığını söyleyerek, “İlimizde resmi rakamlara göre işsizlik oranı %4,8 olup, bu hususla ilgili bir sorunumuz yok ancak nitelikli eleman problemimiz var. En son düzenlediğimiz halk gününe katılan 125 vatandaşımızın 87’si bizden iş talebinde bulundu. Bize bu talepte bulunanlara ‘Ne iş yaparsın?’ diye sorduğumuzda maalesef kendilerinden ‘Ne iş olsa yaparım.’ cevabını alıyoruz. Bu düşüncede bir personel istihdam etmek mümkün değil. İş arayanların nitelikli olması ve kendilerini geliştirmesi gerekiyor” dedi.

BÜYÜKŞEHİRDEN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNE TAM DESTEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen istihdam seferberliğine tam destek verdiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, “Yaşadığımız olağanüstü süreçlerin ardından, ülkemizin tekrar yeni bir atılım yapması için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği istihdam seferberliği ve 2023 vizyonuna yönelik hükümetimiz ve devletimizin çalışmalarına Ordu olarak sonuna kadar destek veriyoruz. İŞKUR ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın faaliyetlerine sunduğumuz katkılar şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Bu anlamda iş arayanlar ile işverenleri bir araya getiren Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın hayırlara vesile olmasını diliyor ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.

MOBİL İSTİHDAM ARACI TESLİM EDİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Op. Dr. Orhan Koç,  Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ve İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak’ın da birer konuşma yaptığı açılış töreninin ardından Vali Balkanlıoğlu, Başkan Yılmaz ve protokol üyeleri, fuar alanında yer alan 52 kuruluşun standını gezerek firma yetkililerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı açılış töreni, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından istihdama yönelik faaliyetlerde kullanılmak üzere tahsis edilen mobil hizmet aracının İŞKUR İl Müdürlüğüne teslim edilmesiyle sona erdi.


Yayın Tarihi: 29/03/2017