Samsun Tarım Fuarı 3. Kez Kapılarını Açtı


Samsun Tarım Fuarı 3. Kez Kapılarını Açtı

Yaş sebze meyve ve bakliyat üretiminde Türkiye’nin önemli stratejik noktalarından biri olan Samsun, AB ülkelerine ve Rusya’ya ihracat yapıyor. Ovaları, yaylaları ve bereketli toprakları ile tarım sektörünün önemli ihracat kapılarından biri olan Samsun, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında sektörün temsilcilerini TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Yurt içinden ve yurt dışından binlerce ziyaretçi ağırlayacak olan Fuara, Bafra bu yıl onur konuğu olarak katılıyor.

TÜYAP tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Birliği, Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği,  Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Ziraat Mühendisleri Odası, Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR), 19 Mayıs Üniversitesi ve KOSGEB’in destekleri ile hazırlanan 3. Samsun Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı.

Samsun 3.Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı Açılış Töreni, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz,  Samsun Valisi Osman Kaymak,  Samsun  Milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı ve Kemal Zeybek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Özlü,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır,  Samsun Ticaret ve Sanayi  Odası Başkan Vekili Mustafa Kemal Şahin,  Samsun Ticaret Borsası Başkan Vekili Günhan Ulusoy, Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hayati Tosun, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar  konuşmaları ile gerçekleşti.

Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi akını

Yurt içi ve yurt dışından Fuara binlerce ziyaretçi beklediklerini kaydeden TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Fuarlarımızda sektör temsilcileri ile ilgilileri bir araya getirerek bölgenin ekonomisine katkı sağlıyoruz. Başta Samsun olmak üzere, ülkemizin dört bir yanından gelecek olan ziyaretçilerimiz; sektördeki son gelişmeleri ve teknolojileri incelemenin yanı sıra yeni iş birlikteliklerine de imza atabilecek” diye konuştu.

Yükselen bir grafik gösteren 3. Samsun Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın geçen yıla göre 2 kat daha fazla yabancı ziyaretçi ağırlayacağına değinen Alagöz; "Yurt dışı ofislerimiz kanalıyla yapılan etkili tanıtımlar ile İran, Gürcistan, KKTC ve Azerbaycan’dan 213 yabancı profesyonel ziyaretçi getiriyoruz. Yabancı ziyaretçilerimiz ve katılımcı firmalarımıza görüşme ortamı hazırlayarak önemli ticari anlaşmaların gerçekleşmesine de vesile olacağız" dedi.

Bafra “Onur Konuğu”

Fuarın bu yıl ki Onur Konuğu’nun ise Bafra olduğunu söyleyen Alagöz; “Fuarımız da Bafra’ya özgü ürünlerinde sergileneceği özel bir alan da olacak. Bu özel çalışma için bize destek olan Bafra Kaymakamlığına, Bafra Belediye Başkanlığına, Bafra Ticaret ve Sanayi Odasına, Bafra Ticaret Borsasına, Bafra Ziraat Odası Başkanlığına ve tarım birliklerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Fuar’da tarım sektörüne ilişkin konferansların da verileceğini duyuran Alagöz; “4 gün boyunca fuarımızda, alanında uzman akademisyenler, mühendisler ve sektör temsilcileri bölge için önem arz eden konularda seminerler verecek. Fındık başta olmak üzere hayvancılık, girişimcilik, iyi tarım uygulamaları ve sebzecilik gibi konularda eğitimler verilecek” dedi.

 Girişin ücretsiz olduğu 3. Samsun Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında 10.00 - 20.00, 1 Ekim 2017 günü ise 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Sabah 10’dan akşam 18.00’e kadar 2 saat ara ile Cumhuriyet Meydanı’ndan da fuar alanına servisler kalkacak.


Yayın Tarihi: 26/09/2017