Skoda’nın ‘1 Numara’sı Octavia Yenilendi


Skoda’nın ‘1 Numara’sı Octavia Yenilendi

Çek üretici Skoda’nın “markanın kalbi” olarak nitelediği ve Türkiye dâhil tüm dünyada en çok satan modeli konumundaki Octavia, kapsamlı bir yenilenme operasyonu geçirdi. Tasarımı, iç mekânı ve yeni teknolojik donanımlarıyla fark yaratmaya hazırlanan Octavia, Mart ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulacak…

Skoda, “Markanın Kalbi” olarak nitelenen Octavia modelinin başarı hikâyesini güçlendirecek şekilde kapsamlı bir yenilenme operasyonunda geçirdi. Türkiye’de olduğu gibi dünyada da Skoda’nın en çok satılan modeli olan Octavia, yeni modeliyle birlikte daha çekici bir tasarıma, yeniden gözden geçirilerek daha şık hale gelen iç mekâna ve mükemmelleştirilmiş sürüş karakterine sahip oldu. Yenilenmiş haliyle Mart ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak olan Octavia, teknolojik donanımlarında da farkını hissettirecek.

Octavia’nın yenilenmesinin bir parçası olarak, Octavia ailesinin dış boyutlarında da değişimler yaşandı. Octavia’nın sedan versiyonunun boyu 11 mm daha uzayarak 4,670 mm’ye, Combi versiyonu da 8 mm uzatılarak 4,667 mm’ye yükseldi

Skoda Octavia’da yolcular, aracın önde ve arkada sunduğu muhteşem diz, baş ve omuz mesafesinin tadını çıkarabilecek. Yine aynı şekilde Sedanın bagaj kapasitesi 568 lt, olurken, bu miktar, Combi versiyonunda 588 lt’yi buluyor. Ayrıca her iki aracın arka koltuklarının yatırılmasıyla bu alan, sedan versiyonda 1.558, Combi’deyse 1.718 lt’ye ulaşabiliyor.

Geniş motor seçenekleri

Yenilenen Octavia ve Octavia Combi, Türkiye’de ilk etapta 1,0 TSI 115 PS ve 1,4 TSI 150 PS benzinli ve mevcut modele göre beş beygir güçlenen 1,6 TDI 115 PS dizel motor seçenekleri ve aynı zamanda hem manuel hem de DSG otomatik şanzıman ile satışa sunulacak.


Yayın Tarihi: 20/02/2017