Samsun Valisi Osman Kaymak Görevine Başladı


Samsun Valisi Osman Kaymak Görevine Başladı

Son Valiler Kararnamesi ile Samsun Valisi olarak atanan Vali Osman KAYMAK, Samsun Valiliği önünde törenle karşılandı.

03.07.2017 tarihinde havayolu ile Samsun’a gelen ve bugün Samsun Valiliği görevine başlayan Osman KAYMAK’ı Samsun Valiliği önünde, Vali Yardımcıları Hasan ÖZTÜRK, Recep YÜKSEL,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan ÇAKIR, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat YAVUZ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal AĞAOĞLU, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Sg. Yb. Tayfun PAŞAOĞLU, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve sivil toplum temsilcileri karşıladı.

Karşılamanın ardından protokol üyeleriyle valilik makam odasına geçen Vali Osman KAYMAK, burada basın mensuplarını kabul ederek basın açıklaması yaptı.

'SAMSUN MİLLİ MÜCADELE’NİN BAŞLADIĞI BİR KENT'

Valimiz Sayın Osman KAYMAK yaptığı konuşmasında “En son yayımlanan valiler kararnamesi ile Samsun’a atandım. Bugün de görevime başladım. Bu görev bizlere ve Samsun için hayırlı olsun. Samsun Milli Mücadele’nin başladığı bir kent. Biz hep öğrencilik yıllarında Samsun’u bu yönüyle hatırlarız. Kurtuluş Savaşı’nda ümitlerin yok olduğu bir ortamda bu şehir Türk milletine ümit olmuş. Samsun halkının karakterine bu milli mücadele ruhunun sirayet ettiğini düşünüyorum. Bu tür insanların bulunduğu bir kente hizmet etmek benim için bir onur vesilesi olacaktır.

Tunceli’de 3 yıl görev yaptığımızda orada birinci önceliğimiz maalesef terördü. Orada 3 yıl boyunca ciddi bir mücadele verildi. Diğer hizmetleri de yürütmeye çalıştık. Ama artık Samsun’dayız. Samsun’un kalkınması, gelecek planları için bu mücadeleyi hep birlikte yapacağız. Bu çalışmalar ekip çalışması çerçevesinde olacaktır. Tek başına kimse bir şey yapamaz. Bunun içine siyasi arkadaşlar da dahil. Bakanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve kaymakamlarımızla birlikte şehrin sorunlarını tespit ederek çözmeye çalışacağız.

'BU MAKAMLAR BİRER HİZMET VE TEMSİL MAKAMLARIDIR'

Değerli arkadaşlar; İnsanlara hoşgörülü yaklaşmayı prensip edinmişimdir. ‘Yaratılanları yaratandan ötürü severim.’ ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı ile hizmet etmeye çalıştık. Bu makamların birer hizmet ve temsil makamları olduğunu düşünüyoruz. Buralarda insanlara eziyet etmek için değil, hava-caka satmak için değil de hizmet etmek için bu makamların olduğunu düşünüyorum. Böyle düşünerek vatandaşlarımızın karşılanması, dinlenmesi ve empati yapılmasını çok önemsiyorum. Ben böyle düşünürken, bütün mesai arkadaşlarımın da işlerini yaparken, vatandaşları her zaman üst değeri olarak görüp, kendilerini onların yerine koyarak sorunu çözmeye çalışmasını öneriyorum. Bu çok önemli bir husustur. Bunlar yapılırken, bunlara uymayan arkadaşların da disiplinli bir şekilde takibini yapacağımızın bilinmesini istiyorum.

Değerli arkadaşlar; Biliyorsunuz 18 Temmuz’da İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları yapılacak bu gerçekten Samsun için çok önemli bir husus, bunun hem Samsun için, hem ülkemiz için başarılı bir şeklide geçmesi ve ülkemizin ve şehrimizin dünyaya tanıtılması açısından büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu konuda inşallah elbirliği ile çalışmalar yapacağız. Arkadaşlar Samsun brifingine göz attığımda, Samsun; Kara, Hava, Deniz ve Demiryolları kesişme noktası. Bu gerçekten Samsun için büyük bir avantaj olmak ile birlikte bunu daha ileriye götürmek için büyük kamu yatırımlarının tamamlanması konusunda Sayın Bakanımızla ve diğer arkadaşlarla çalışmalarımız devam edecektir. Brifingde arkadaşlar şu kelimeleri kullanmışlar; Samsun Spor Kenti, Samsun Sağlık Kenti, Samsun Tarım Kenti, Samsun Turizm Kenti. Bunlar Samsun için güzel hedefler bizde aynı şekilde şehrimizin bu hedeflere ulaşması için bütün birim arkadaşlarımız ile birlikte yoğun bir çalışma içerisinde olacağız. Değerli arkadaşlar Samsun'da işsizliğin azaltılması konusunda da Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliği ile ilgili yoğun çalışmalar yaparak şehrimizin bundan en yüksek payı almasını sağlayacağız.

'GENÇLİK VE SPOR BAKANIMIZ SAYIN AKİF ÇAĞATAY KILIÇ BEY SAMSUN İÇİN BÜYÜK BİR DEĞERDİR'

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ Bey Samsun için büyük bir değerdir. Çalıştığınız yerlerde o ilin bakanının olması çok büyük bir imkân ve şanstır. Bunu Samsun için avantaja dönüştüreceğiz. Ben vali olarak ildeki işleyişten sorumluyum. Bizler proje hazırlayarak Sayın Bakanımıza öneriler götürmeliyiz. Bu şekilde birimlerimizin çalışmasını kontrol ederek Sayın Bakanımıza projeler hazırlayacağız. Aynı şekilde diğer milletvekillerimiz gibi Çiğdem Karaaslan' da Samsun için büyük bir değerdir. Çünkü Türkiye’de söz sahibi, karar vericiler arasında ilimizden 2 kişi olması çok önemli bir husustur. Diğer milletvekillerimiz ve il başkanlarımızla beraber Samsun’un daha çok pay alması ve sorunların çözümünde hükümetin desteğini daha çok alarak geleceğe emin adımlarla ulaşması konusunda birlikte çalışacağımızı düşünüyorum.

'BASIN MENSUPLARI İLE ÇALIŞMAYI ÖNEMSİYORUM'

Değerli arkadaşlar; Basın mensupları ile çalışmayı önemsiyorum. Basının bizim gözümüz kulağımız olduğunu düşünüyorum. Onların tespitlerini çok önemsiyorum. Biliyorsunuz demokraside iktidar kadar muhalefette önemlidir. Muhalefetin olmadığı yerde iktidarda yoktur. Burada tek istediğimiz olumlu eleştiridir. Bir işin çözümüne yönelik öneri içeren eleştirileri yakinen takip edeceğimi bilmenizi isterim. Samsun'da basının güçlü olduğunu düşünüyorum. Biz çalışmalarımızı gizli kapaklı yapmayacağız, her şey açık olacak o yönüyle de zaman zaman siz basın mensuplarına bilgilendirme yapacağız. Bütün programları birlikte yapacağız. Samsun’un geleceği, Samsun’un ortak paydası, ortak menfaatleri konusunda fikir birliği yapalım. O yönüyle uyarılarınızı yaparsanız bizim için çok değerli ve çok kıymetli olur.

Değerli arkadaşlar ilerleyen günlerde kamu kurumlarına ziyaretlerimiz olacak. Bu ziyaretlerde ilgili kurumlarda ilgili paydaşlarımızı da davet ederek, Samsun'un sorunlarını masaya yatıracağız. Sorunların çözülmesi konusunda neler yapılmış, ne yapacağız onu görmeye çalışacağız.

Ben tekrar gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ediyorum. Bu görevin Samsun için ve bizim için tekrar hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.


Yayın Tarihi: 03/07/2017