Öğretmenlerimizin Bu Anlamlı Günü Yürekten Kutluyorum


Öğretmenlerimizin Bu Anlamlı Günü Yürekten Kutluyorum

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Dağlı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişini simgeleyen ‘Öğretmenler Günü'nün 93. yıl dönümünde tüm öğretmenlerimize sağlık, huzur ve mutluluk diliyor, bu anlamlı günü yürekten kutluyorum.

Asil milletimizin onurlu bir bireyi olarak kendisine ve topluma karşı sorumluluklarının bilincinde bir yaşam sürmeyi vazife edinen nesiller yetiştirmek öğretmenlerimizin öncelikli hedefi olmuştur. Bu amaç doğrultusunda görev yapan kıymetli öğretmenlerimizin, meslek hayatları boyunca yaşadıkları her türlü zorluğa karşı gösterdikleri büyük fedakârlıklar ve vermiş oldukları çetin mücadele takdire şayandır.  Öğretmenlerimizin milli şuura sahip nesiller yetiştirmek için büyük bir çaba sarf ettiklerine şahit olmanın gururunu yaşıyoruz.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; “Bir millet kültür ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin sürekli sonuçlar vermesi, ancak kültür ordusunun varlığına bağlıdır.

Öğretmenler!.. Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” sözleriyle, öğretmenlik mesleğinin hassasiyetine ve öğretmenlerin ne denli bir öneme haiz olduğuna işaret etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk Milletinin hürriyet ve bağımsızlığını ilelebet savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için cefakârca çalışan öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyor; Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, görevleri başındayken şehit olan ve aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.”


Yayın Tarihi: 23/11/2021