Milletimiz Tarihin Hiçbir Döneminde Esareti Kabul Etmemiştir


Milletimiz Tarihin Hiçbir Döneminde Esareti Kabul Etmemiştir

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

30 Ağustos 1922’de Türk milleti olarak şanlı tarihinde kazandığı en önemli zaferlerden birisi olduğuna vurgu yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş,

“Ağustos ayı esasında kahraman ordumuzun zaferlere mazhar olduğu tarihin önemli dönüm noktalarının başında gelmektedir. Türk milleti bağımsızlığına, özgürlüğüne, milli birlik ve beraberliğine kastedecek iç ve dış mihrakların hiçbirine asla müsaade etmemiştir. Milletimiz her türlü tehditlere karşı boyun eğmeyerek milli mücadeleyi devam ettirmiştir. 1919’da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferle taçlanmıştır.

 İstiklal ve istikbalinden ödün vermeyen milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşunda önemli bir görevi yerine getirmiştir. Aziz milletimiz yine bugün 30 Ağustos Ruhu ile mücadelesine devam ediyor. Bundan 95 yıl önce Dumlupınar’da düşman işgaline karşı mücadele eden milletimiz bugün 15 Temmuz’da darbe girişimine karşı da aynı kararlılıkla mücadele etmiştir.

 Milletimiz tarihin hiçbir döneminde zilleti ve esareti kabul etmemiştir. Bugün, bizlere düşen en önemli görev mazimizden aldığımız güç ve cesaretle istikbale emin adımlarla koşmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışmalarımıza süratle devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yâd ediyorum. Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum”.


Yayın Tarihi: 28/08/2017