Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Seçimi Yapıldı


Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Seçimi Yapıldı

Başkan Çakır: “Daha çok çalışacağız”

Samsun Ticaret Borsası’ nda 21 meclis üyesinin tamamının oyunu alan Sinan Çakır yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Seçimlerde yönetim kurulu üyeleri ve başkanı, disiplin kurulu üyeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu delegeleri belirlendi.

Tek liste ile girilen seçimde mevcut başkan Sinan Çakır yeniden yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Yönetim Kurulu ise Muharrem Göksel, Şaban Seyhan, Nurettin Odabaş, Salih Apaydın, Fatih Güneri ve Mustafa Mercan’ dan oluştu.

Meclis üyelikleri ve meslek komiteleri seçimi dâhil tek listeli bir seçim yaşandığını, bu teveccühü gösteren borsamız camiasına karşı sorumluluklarının daha da arttığını belirten Başkan Sinan Çakır, “Bu sorumluluk borsamızı daha iyi yerlere taşıyacak. Tek yürek, el ele, kol kola bize bu görevi tekrar tevdi eden camiamız için, Samsunumuz için daha çok çalışacağız. Hep bir adım önde gitmeliyiz ve sektörümüzü ileriye taşımalıyız. Takip eden değil, yönlendiren olmalıyız. İşte o zaman proje yapmak isteyen, yatırım ve ihracat yapmak isteyen sanayicimize faydamız olur. Üyelerimiz borsamıza daha fazla bağlanır ve sahiplenir ” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİK BÜYÜK PROJELERE İMZA ATMAMIZI SAĞLIYOR”

Yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Sinan Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası ile beraber iş dünyasının ve kentimizin kalkınması için önemli ve büyük projelere imza attıklarını da hatırlatarak, “Bakanlarımız, milletvekillerimiz, valilerimiz,  Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanımız, ilçe belediyeleri ve oda- borsaları ile güzel çalışmalara imza attık. Fuar ve Kongre Merkezi'ni kentimize kazandırdık. Gıda OSB' yi bitirdik. Buraya 200 dönüm bir yer ekledik. Bunun dışında Teknopark' a ortağız. Ortağı olduğumuz Lojistik Köy hem Karadeniz’in hem de ülkemizin en büyük ve önemli bir projesidir. Bir de oda ve borsamızla beraber üyelerimize en modern hizmetin verileceği binamızı da bu yıl içerisinde hizmete açacağız. Tüm bunlar gelecek yıllar içerisinde kentimize artan oranlarda önemli ekonomik katkılar ve istihdam sağlayacak. Bundan sonra da bizler tüm emek ve mesaimizi üyelerimiz ve kentimiz için harcamaya aynı hızla devam edeceğiz” diye konuştu.

TAKIŞ: “GURUR VERİCİ BİR TABLO”

Yine meclis üyelerinin tamamının oyunu alarak tekrar Samsun Ticaret Borsası Meclis Başkanı seçilen Ahmet Takış da, “birlik ve beraberlik duygusu ile güçlenerek girdiğimiz bundan sonraki dönemde de başarılarımızın artacağına olan inancım sonsuzdur. Camiamıza bu gurur verici tabloyu bizlere yaşattığı için sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Samsun Ticaret Borsası Meclisi’ de şu isimlerder oluştu: “Ahmet Takış, Sinan Çakır, Mehmet Gürsoy, Serkan Seyhan, Abit Karadaş, Muharrem Göksel, Bilal Seyhan, Nurettin Odabaş, Salih Apaydın, Fatih Güneri, Mustafa Mercan, Günhan Ulusoy, Hasan Tunç, Harun Güdül, Ömer Minuz, Fatih Çelebi, Yüksel Kaya, Özlem Ertekin, Demir Küçük, Cihangir Cengiz, Turgut Şen

Samsun Ticaret Borsası’ nın TOBB Genel Kurul Delegeleri ise Özlem Ertekin, Harun Güdül ve Demir Küçük’ ten oluştu.


Yayın Tarihi: 04/04/2018