Rize’de Bayramlaşma Programı Geleneği Bozulmadı


Rize’de Bayramlaşma Programı Geleneği Bozulmadı

Rize’de gelenek bozulmadı, vatandaşlar 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında Rize Belediyesi’nin kurmuş olduğu Bayramlaşma çadırında protokolle buluştu.

Kurban Bayramı dolayısıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında Rize Belediyesi tarafından kurulan Bayramlaşma çadırında vatandaşlar protokol mensuplarıyla bir araya gelerek bayramlaştı. Rize Valiliği ve Rize Belediyesi koordinesinde gerçekleştirilen bayramlaşma programına Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adem Kara, İl Garnizon Komutan Vekili Jand. Albay İbrahim Akgün, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı İshak Alim, Recep  Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman,İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı,STK Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Bayramlaşma programında protokol mensupları tek tek vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaşma programı sonunda çadır önünde Rize Belediyesi tarafından vatandaşlara ikram edilen kavurma, pilav ve ayran Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Milletvekilleri Hasan Karal ve Osman Aşkın Bak tarafından vatandaşlara dağıtıldı.

“HASTALAR UNUTULMADI”

Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara yönelik düzenlenen bayramlaşma etkinliğinin ardından Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ile birlikte Rize Devlet Hastanesini ziyaret ederek bayramı hastanede geçiren hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak bayramlarını kutladılar. Ziyarette ayrıca Vali Bektaş ve Başkan Kasap hastalara çiçek takdiminde bulundular.

“BAYRAM MESAİSİNDE OLAN KURUM ÇALIŞANLARI ZİYARET EDİLDİ”

Hastane ziyaretinin ardından can ve mal güvenliğimiz için bayramı mesaide geçiren kurum çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen ziyaret çerçevesinde il protokolü, İtfaiye Müdürlüğü, Garnizon Komutanlığı ve Cumhuriyet Polis Karakolunu ziyaret ederek burada nöbet başında olan personelle bayramlaştılar.

Vali Bektaş ve Başkan Kasap, Rize İtfaiyesine yapmış oldukları ziyarette İtfaiye Müdüründen Rize’de meydana gelen yangınlarla ilgili bilgiler aldılar.

İl Jandarma Alay Komutanlığına yapılan ziyarette ise Vali Bektaş ve Belediye Başkanı Kasap, Askeri personelin bayramını kutladı.

“ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE ANLAMLI ZİYARET”

Gün içerisinde çeşitli ziyaretlerine devam eden İl protokolü, günün son ziyaretini Şehit ve Gazi Aileleri Derneğine yaptılar. Derneği ziyaret eden protokol üyeleri burada Şehit ve Gazi Aileleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinlediler. Devletimizin daima yanlarında olduğunun mesajını ailelere veren protokol mensupları, ailelerden gelen istekleri not alarak gereğinin yapılması noktasında gerekli adımların atılacağını söylediler.  Bayram ziyaret programı Şehit ve Gazi Aileleri Derneğinde şehitlerimiz ruhuna okunan Kur’an-ı Kerim ve dualarla son buldu.


Yayın Tarihi: 13/09/2016