Ordu Büyükşehir Belediyesi Başarılara Doymuyor


Ordu Büyükşehir Belediyesi Başarılara Doymuyor

Türkiye'de yerel yönetimlerde birçok ilke imza atan Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin başarısı anketlere de yansıdı. Ordu Büyükşehir Belediyesi, ORC Araştırma Şirketi'nin yaptığı "En Başarılı Belediyeler" araştırmasında ilk 10'da yer alırken yeni kurulan büyükşehir belediyeleri arasında ise ilk üçe girmeyi başardı.

Türkiye'nin nüfusu ve kaynakları itibarıyla en küçük büyükşehri olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, dev bütçeleri olan birçok belediyeyi yine geride bıraktı.

17 BİN 560 KİŞİ İLE BİREBİR GÖRÜŞÜLDÜ

ORC Araştırma Şirketi, Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 2 senelik süreçte, vatandaşların belediye hizmetleri ile ilgili kanaatlerini tespit etmek için  20 Şubat - 1 Mart 2016 tarihleri arasında 30 büyükşehirde toplam 17.560 kişi ile yüz yüze ve bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle anket yaptı.

BAŞARI ORANI “YÜZDE 56.3”

Araştırma sırasında insanlara "altyapı, çevre düzenle?mesi ve temizliği, kaldırım ve yollar, kent estetiği, sosyal hizmetler, şebeke suyu, trafik akış düzeni, ulaşım, yeşil alan ve park" hizmetlerine göre belediyelerin son 2 yıllık performanslarını başarılı bulup bulmadıkları soruldu. Yapılan araştırmalar sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi, 30 büyükşehir arasında yüzde 56.3 oranıyla 9. sırada yer alırken, yeni kurulan büyükşehirler arasında ise ilk üçe girmeyi başardı.


Yayın Tarihi: 03/03/2016