Okullarda Hayvan Sevgisi Büyüyor


Okullarda Hayvan Sevgisi Büyüyor

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak için hayvan sahiplenme çağrısına okullardan olumlu dönüşler gelmeye devam ediyor. 

Bu kapsamda, Düzce TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, okul çevresinde dolaşan 3 sokak köpeğini sahiplendi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği köpekler okulun maskotu haline geldi. Okul Müdürü Muhsin Celep, Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nden destek istedi. Aşıları yaptırdıktan ve kulübe temin edildikten sonra köpekler için yeni bir yaşam alanı oluşturdu. Sonraki iş, isim vermek oldu. "Garip", "Genç" ve "Kibar" ismi verilen köpekler, ders aralarında çocukların ilgi odağı haline geldi.

Okul müdürü Celep, köpekleri sahiplenmenin çocuklar üzerinde çok olumlu etkilerini gördüklerini söyledi. "Öğrencilerimizin bu konuda sorumluluk kazanarak hayvanlara sahip çıkmaları amacıyla böyle bir proje yaptık. Çocuklarımız çok mutlu, sokak hayvanlarımız mutlu. Biz de mutluyuz. İnsanın doğasında vardır hayvan sevgisi. Bu bir kuş, balık ya da sokak köpeği olabilir. Biz bu çalışmayla hem çocuklara hayvan sevgisini aşılıyoruz hem de diğer canlılarla dünyayı ortak kullanmayı öğretmeyi hedefliyoruz. Sokak hayvanları için de sağlıklı bir şekilde, hijyenik bir ortamda barınmalarını sağlamak amacıyla yapılan iki yönlü bir proje oldu."

Fıstık ve yavruları okulun gözdesi

Aynı manzara Giresun'da da yaşanıyor. Görele Anadolu Lisesi'nde sahiplenilerek fıstık adı verilen köpek öğrencilerin gözdesi oldu. Bir süre önce üzerinden araba geçmesi sonucu yaralanan Fıstık, tedavi masrafları öğretmenlerce karşılanarak ameliyat ettirildi. Tedavi sonrasında tekrar okula getirilen ve henüz bir aylık 2 yavrusu bulunan Fıstık'ın bakımı öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapılıyor.

Kaynak: meb.gov.tr


Yayın Tarihi: 23/09/2019