MEMGE'de Coşkulu Sertifika Töreni


MEMGE'de Coşkulu Sertifika Töreni

Başkan Erdoğan Tok: ‘MEMGE gurur kaynağımız’

İlkadım Belediyesi ve Samsun Lokantacılar Odası ortaklığında İŞKUR, Milli Eğitim  Müdürlüğü ve KOSGEB katkılarıyla Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor(MEMGE) Okulu’nun dönem sonu sertifika töreni düzenlendi.

Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen sertifika törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı Lütfi Çebi, Samsun Üniversitesi Prof. Dr. Mahmut Aydın, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Kasapoğlu, SGK İl Müdürü Ünal Kaya, Ticaret İl Müdür V. Cemil Kocaoğlu, Veteriner Kontrol Araşt. Enst. Müdürü İsmail Aydın, İŞKUR İl Müdürlüğü, Müdür Yardımcıları Köksal Kır ve Sait Gül, MHP Samsun İl Başkanımız Abdullah Karapıçak, AK Parti İlkadım İlçe başkanımız Oktay Avcılar, AK Parti Kadın Kolları Başkanımız Halime Kesmen, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, 2 Nolu İş Sendikası Başkanımız İbrahim Uzun, Mobilyacılar Odası Başkanı Cengiz Gürtan, Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı, Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, Anahtarcılar Odası Başkanı İsmail Mutlu, Elektrik ve Elektrikçiler Odası Başkanı Osman Saka, Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Adnan Konaş, Terziler Odası Başkanı Turgay Karadeniz, Memur Sendikaları Konfedarasyonu Samsun İl Başkanı Hamdi Yıldız, Ordu Lokantacılar ve Aşçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Kaya, Söke Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Mehmet Gül, Bafra Lokantacılar Odası Başkanı Doğan Karafazlıoğlu,  TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven,  Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Aslan Kösef,  STK Temsilcilerimiz, Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır,  Muhtarlar, İlçe kamu kurum müdürleri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

BALCI, “MEMGE BÜYÜK OKUL OLDU.”

Samsun Lokantacılar, Pastacılar, Tatlıcılar ve Pideciler Başkanı İsmail Balcı,“ İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’un destekleri ile bu yola ilk çıktığımızda kursumuzu hayata geçirebileceğimiz bir mekan bile yoktu. Ancak sonrasında birlikte el ele vererek ve Vekilimiz Fuat Köktaş ve Erdoğan Tok Başkanımızın bitmeyen destekleri ile 5. Dönem kursunu tamamlayan bir kurs haline geldik. Mesleki eğitimde 350’den fazla mezun verirken bir yandan da Hijyen Eğitimi Kursumuzdan 1250, Girişimcilik Kursumuzdan da 550 mezun verdik. Artık sadece bir kurs değil bir okul haline gelen kursumuzun her zaman maddi ve manevi destekçimiz olan AK Parti Samsun Milletvekilimiz Fuat Köktaş’a, İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok’a kursiyerlerimiz adına teşekkür ederim” diye konuştu.

İFTİHAR EDİLECEK BİR EĞİTİM PROGRAMI

MEMGE’den övgülerle bahseden Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, “ Samsun’da açılan ve tüm Türkiye’ye örnek olan bu kursu tüm şehirlerimizde gurur duyarak bahsediyoruz. Gerçekten iftihar edilecek bir eğitim programı. Mesleki olarak gençlerimizi eğiterek sektörde yetiştiren bu eğitim kurumumuz büyük bir ihtiyacı karşıladı. İnşallah daha da genişleyerek devam ederek. Tebrik ediyorum” diye konuştu.

TOK, “MEMGE İSTİHDAMDA GURUR KAYNAĞIMIZ”

MEMGE’nin bugünkü geldiği başarısıyla büyük gurur duyduğunu ifade eden Cumhur İttifakı Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ En fazla haz duyduğum hizmetlerimizden birisi MEMGE. İstihdam garantili olarak açtığımız  ve sektöre esnaf yetiştiren aşçılık okulumuz MEMGE Türkiye’de birçok ile gösteriliyor. Aşçılık Okulu’nda aşçı yardımcısı, pasta yardımcısı, pideci ve servis elemanı yetişiyor. MEMGE, istihdamın yanı sıra kalifiye eleman yetiştirme açısından büyük bir eksiği tamamlıyor. Gençlerimiz iş sahibi oluyor. Bu kursta İsmail Balcı kardeşim olmazsa bu başarı olmaz. Yeni dönemde bayanların ve gençlerin istihdamına ve iş sahibi olmasına yönelik yeni projeler hazırladık.” dedi.

KÖKTAŞ, “İSTİHDAM PROGRAMLARINI ÖNEMSİYORUZ”

Hükümet olarak ara eleman yetiştirilmesini çok önemsediklerini söyleyen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise, “ Mesleki eğitim çok önemli. Genç kardeşlerimizin hayata hazırlanmasında bu okulumuz çok faydalı eğitimler vermekte. MEMGE’yi fiziki olarak daha geniş mekanlara bu işi taşımalıyız.” dedi.

VALİ KAYMAK, “MEMGE’NİN VARLIĞI ÇOK ÖNEMLİ”

Gençleri istihdam eden iş sahibi yapan bu tür kursların varlığı ile gururlandıklarını belirten Samsun Valisi Osman Kaymak, “ Mesleği olmayana iş bulmak çok zor. Bu manada  bu okulun varlığı çok önemli. Gençlerin mesleki vasıf kazanarak sektörde işe yerleştirilmesine aracı olan bu okula katkı, emek ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından aşçılık, pastacılık, pidecilik ve servis elamanı kursiyerlerine sertifikaları verildi.


Yayın Tarihi: 20/03/2019