Darüşşafaka Giriş Sınavı İçin Son Şans 25 Mayıs


Darüşşafaka Giriş Sınavı İçin Son Şans 25 Mayıs

153 yıldır eğitimde fırsat eşitliği sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2016 yılı sınavı, 29 Mayıs 2016 Pazar günü saat 10.00'da Türkiye'nin 21 ilinde yapılacak.

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2016 yılı sınavı, 29 Mayıs 2016 Pazar günü saat 10.00'da Türkiye'nin 21 ilinde düzenlenecek.

Eğitimle değişen yaşamöyküleri yazan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın2016-2017 eğitim ve öğretim yılında bünyesine katacağı yeni öğrencileri belirleyecek sınav için başvurular, 25 Mayıs’ta sona eriyor.

153 yıllık tarihi boyunca sayısız çocuğun hayatını eğitimle değiştiren Darüşşafaka, bu yıl da sınavını kazanacak 120 öğrenciye ortaokul birinci sınıftan başlayarak liseden mezun oluncaya kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim fırsatı sunacak.

İngilizcenin yanı sıra ikinci yabancı dil bilen, yaşam boyu öğrenen, evrensel değerleri benimsemiş, özgüvenli, ülkesine ve topluma karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde lider bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na giriş sınavı, 29 Mayıs’ta Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van olmak üzere 21 ilde yapılacak. Bu merkezlerin dışından sınava katılan öğrenci ve velisinin yol ücreti de Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor.

Yeni Daçkalılarla bir buçuk asırlık köklü ve büyük ailesini genişletmeye hazırlanan Darüşşafaka, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda Türkiye genelinde koşullarına uyan 17.000 çocuğun bu fırsattan haberdar olmaları için çalışıyor.

Sınavda başarılı olan ve gerekli koşulları karşılayan öğrenciler ortaokuldan üniversiteye kadar ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edecek. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi koşulları iyi bir eğitim almasına olanak tanımayan ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin katılabildiği sınava ücretsiz olarak başvuru yapılıyor.

Sınavla ilgili detaylı bilgi için darussafaka.org’u ziyaret edebilirsiniz.


Yayın Tarihi: 20/05/2016