OMÜ’de Dil Eğitim Uygulaması OMUlingo Başarı Hikâyesi Olacak


OMÜ’de Dil Eğitim Uygulaması OMUlingo Başarı Hikâyesi Olacak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Dil Eğitimi On-Line Platformu’nun bilgilendirme etkinliğine katılarak dil öğrenme üzerine geliştirilen OMUlingo uygulaması hakkında bilgi aldı.

Çevrim içi (on-line) toplantıda OMÜ’lü akademisyenler tarafından geliştirilen OMÜlingo’nun proje ve uygulama aşamalarına dair Rektör Ünal’a bilgi verildi.

Uzaktan konferans yöntemiyle düzenlenen etkinliğe; Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Nalan Kızıltan, Doç. Dr. Polat Şendurur, Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bekir Şişman, Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail İşyeri, Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Atsız, OMÜ-Türkçe Öğr. Gör. Büşra Akkuş, Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlileri Aydan Ermiş, Doğan Baydal, İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Yusuf İbrahim Yücel ile projede çalışan öğrenciler katıldı.

Rektör Ünal “Yapay zekâ, kodlama gibi alanlarda akademisyenler ve öğrencilerimize destek vermek istiyoruz”

OMUlingo uygulaması hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Ünal, ilerleyen zamanda bilgi teknolojileri üzerine bir kalem açacaklarına dikkat çekerek “Yapay zekâ, kodlama gibi alanlarda akademisyenler ve öğrencilerimize projelerinde destek vermek istiyoruz. Bu alanlardaki gelişimin ve çıktıların Üniversitemizin tanıtımında önem taşıdığını biliyoruz. Dolayısıyla bu aşamada OMUlingo uygulamasının büyük katkılarının olacağını düşünüyoruz.

“OMUlingo uygulaması, Üniversitenin başarı hikâyesi olacak”

OMUlingo uygulamasının, Üniversitenin başarı hikâyesi olacağını belirten Rektör Ünal, “Uygulama; Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinin öğrenilmesini amaçlıyor. Bu sayede Üniversite olarak Türk dilinin ve kültürünün dünyada öne çıkmasında katkı sağlamak istiyoruz. OMÜ’nün tanıtım atağında söz konusu uygulamayla kendimizi göstermek suretiyle ulusal ve uluslararası başarılı öğrencileri OMÜ’ye çekmeyi amaçlıyoruz. 3 dili ileri düzeyde öğretebilecek bir platformun oluşturulması sonucunda satabileceğimiz bir alan oluşacaktır. Bu da OMÜ’ye prestij sağlayacaktır.” diye konuştu.

Toplantının sonunda Rektör Ünal, katılımcılardan sürecin hızlı ilerlemesi için uygulamada kullanılacak dijital araçların tanımlanmasını ve hangi araçların öncelikli olarak kullanılmasının belirlenmesini istedi.

Haziran ayında Almanya’nın Köln şehrindeki eğitim fuarında gösterilecek bir demo hazırlanmasının kararlaştırılmasıyla toplantı sona erdi.


Yayın Tarihi: 08/02/2022 - 11:30