Okul ve Öğrenci Güvenliği Toplantısı Yapıldı


Okul ve Öğrenci Güvenliği Toplantısı Yapıldı

2017-2018 eğitim-öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilmesini sağlamak amacıyla Ordu Valisi Seddar Yavuz başkanlığında bir toplantı yapıldı.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman, Bayram Gale, Turgut Subaşı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, İl Sağlık Müdürü Dr.İsmet Kolomuç, Halk Sağlığı Müdürü Dr.Çetin Gündoğdu, okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile birliği başkanları katıldı.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının 18 Eylül 2017 tarihinde Ordu’da 554 okulda, 5.811 derslik, 9.032 öğretmen ve 132.597 öğrenci ile başlayacağını söyleyerek, ”Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, eğitim-öğretim yılını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla Valiliğimiz tarafından birçok tedbir planlanmıştır. Karadeniz’in incisi Ordu’muzda geleceğimizin teminatı çocuklarımızı hayata en iyi şekilde hazırlamak, onların mutluluğunu sağlamak, ‘mutlu birey, mutlu toplum, mutlu Türkiye’ sloganıyla yolumuza devam etmek istiyoruz. İşte bu anlayıştan hareketle, çocuklarımızın eğitimini nasıl daha iyi sağlayabilir, çocuklarımızı hayata nasıl daha iyi hazırlayabilir ve onların güvenliğini, güvenli okul ortamını nasıl temin edebiliriz? Bu amaçla bir araya gelmiş bulunuyoruz” diye konuştu.

“Medeni Cesareti Olan, Kendisini İfade Edebilen Bir Nesil Ortaya Koymalısınız”

Konuşmasında kamu yöneticilerine ve eğitim kurumu yöneticilerine bazı tavsiyelerde bulunan Vali Yavuz, “Eğitim, insan davranışlarındaki olumlu değişikliktir. Dolayısıyla eğitime sadece öğretim gözüyle bakmak, büyük bir eksikliktir. İnsan planlamamızı yaparken ya da çocuklarımızı yetiştirirken, bir hayli sıkıntılarımızın olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman, görüştüğüm insanlar genelde  ‘biz ne yapalım, bizim elimizden bir şey gelmiyor’ şeklinde bir yaklaşım sergiliyor. Oysa, biliniz ki hepimizin yapabilecekleri vardır. Böyle düşünmeye başladığınız andan itibaren birincisi kendimizi değersizleştiriyoruz. İkincisi de olaylardan, sorunlardan kendimizi soyutluyoruz. Proaktif bir anlayışı ortaya koymamız gerekiyor. O yüzden bu salonda bulunan kamu yöneticilerine, eğitim kurumu yöneticilerimizden beklentimiz, proaktif bir yaklaşımdır. Çocuklarımızı yetiştirirken benim sizlerden en büyük beklentim, ‘kazan-kazan’ diye bir yönetim yöntemini tercih etmenizdir. Öncelikle çocuklarımıza doğru tepkiyi vermeyi öğretmemiz gerekir. Uslu uslu oturan, hiç birşeye karışmayan çocuk modelinin, insan modelinin, sağlıklı bir model olduğunu söylemeyeyiz. O yüzden insanlar duygularını ifade edebilmeli, görüş ve düşüncelerini nezaketle söyleyebilmelidirler. Eğitimde sizlerden en önemli beklentilerimden bir tanesi, medeni cesareti olan, kendisini ifade edebilen bir nesil ortaya koymanızdır. Çocuklarımızı yetiştirirken mutlak suretle ortak paydada buluşabilecek, başkasının zararını düşünebilecek, kendisine zarar ettirmeyecek hepimizin bir ortak paydada buluşabileceği ‘kazan-kazan’ anlayışını ortaya koymamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ Zerafet ve Nezaketten Asla Ödün Vermeyin, Doğru Rol Modeller oluşturun”

Zerafeti ve nezaketi olmazsa olmaz bir kural olarak hayatın odağına yerleştirmek gerektiğine vurgu yapan ve özellikle altını çizen Vali Yavuz, ”Bana, ‘Türk kültür ve medeniyetini tanımlayın’ deseniz, ben medeniyetimizi ‘sevgi medeniyeti’ diye tanımlarım. Türk müziğinin güftelerine baktığınızda, aşkın, sevginin, sevdanın ne kadar güzel ifade edildiğini, ne kadar nezaketle ifade edildiğini görürsünüz. Biz, zarafetten, nezaketten giderek uzaklaşıyor, adeta görgüsüzlüğün, kabadayılığın bir güzel davranış olarak ortaya koymaya çalışan bir yaklaşımla devam ediyoruz. Sevginin, şefkatin olmadığı hiçbir başarı kalıcı değildir. O nedenle çocuklarımızın sadece ders notlarındaki akademik başarılarını değil, insani davranışlarını da düşünmeliyiz ve onları teşvik etmeliyiz. Siyasi görüşümüz, düşüncemiz ne olursa olsun sevdamız Türkiye olsun. Sevdamız Türkiye ise anlaşabiliriz. İşte bu anlayışla yeni bir zihniyetle, yeni bir bakışla küresel bir ülke olabilirsiz. Stratejik bir hedef, küresel bir güç olabilmenin yolu da ancak ve ancak eğitimden geçiyor” dedi ve özellikle okul yöneticilerinden, okul aile birliklerinden ve herkesten doğru rol modeller oluşturmalarını,  doğru rol ve modeller üzerinden hayatlarına yön vermelerini istediğini ifade etti.

“Öğretmenler Sanatkârdır, Sanatkâr İnsanlar Saygı Bekler”

Okul Müdürlerine de öğretmenler konusunda bazı tavsiyelerde bulunan Vali Seddar Yavuz, ”Öğretmenler sanatkârdır, sanatkâr insanlar saygı bekler. Öğretmenlerimizi sınıflara morali bozuk lütfen sokmayın. Bu konuyla ilgili sıkıntılarımız var. Otorite kurmanın yolu insana bağırmak, çağırmak değildir. Eğer siz yeterliyseniz, donanımlıysanız, herkes size saygı duyar. Yönetmeyin,  liderlik yapın. Liderlik kitapları, kişisel gelişim kitapları okuyun. Psikolojiden anlamayan insandan yönetici olmaz. O yüzden sizden ricam, öğretmen arkadaşlarımıza saygı göstermeniz. Onlara nezaket ve zarafetle davranacağınıza inanıyorum. Bu konuda eksiği olan tamamlasın. Çocuklarınızı sevin, tebeşir atıp dersten çıkmayın. Öğretmenlik 40 dakikalık bir meslek değildir. Öğretmenlik bir yaşam biçimidir” dedi.

“Elele, Gönül Gönüle Verelim. Moral ve Motivasyonu Yüksek Tutalım”

Vali Yavuz, ”Moral ve motivasyonunuzu yüksek tutarak, yeni eğitim-öğretim yılında en önemli sermayemiz olan insani sermayeyi, beşeri sermayeyi, en iyi şekilde kullanmak üzere elele, gönül gönüle vermemiz gerekiyor. Bu şehirdeki standartlarımızı daha iyi hale getireceğiz. Çok fazla mazeretimiz yok. Öğretmen açığımız yok denecek kadar az, bina sorunumuz ise üst seviyede diyemeyiz. Derslik başına düşen öğrenci sayıları 22’lerde, 25’lerde olan bir şehirde bizim akademik başarıyı ve insani vasıfları geliştirmemiz için bir engelimiz yok. Şehirdeki herkes aynı hedefe kitlenirse, eğitim kalitesini çok daha yukarıya taşıyabiliriz” diyerek, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vali Seddar Yavuz, toplantıda 2017-2018 eğitim-öğretim yılının huzur ve güven içerisinde geçirilmesi amacıyla Valilik tarafından alınan tedbirler konusunda toplantıya katılanlara bilgi verdi.

Vali Seddar Yavuz, toplantının son bölümünde, güvenli okul, huzurlu eğitim-öğretim konularında toplantıya katılanların görüş, öneri ve dileklerini de dinledi.


Yayın Tarihi: 08/09/2017