OMÜ’ye AB Türkiye Delegasyon Başkanından Ziyaret


OMÜ’ye AB Türkiye Delegasyon Başkanından Ziyaret

Samsun’a bir dizi ziyaret için gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret etti.

Önceki gün Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının (OKA) düzenlediği AB - Türkiye ilişkilerinin gelecek projeksiyonuna yönelik konferans ve sonrasında Amisos Otel’de organize edilen Erasmus Koordinasyon Toplantısı’na katılan Delegasyon Başkanı Christian Berger, ziyaret serisini OMÜ ile sürdürdü.

Ziyarete Büyükelçi Berger’in eşi Marilena Berger de eşlik ederken, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç tarafından ağırlanan Delegasyon Başkanı Berger ve beraberindekiler, yaptıkları görüşmede yürütülen çalışmalar ve sürdürülen projeler hakkında verilen bilgilerle OMÜ’yü daha yakından tanıdılar.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran’ın da hazır bulunduğu ziyarette Rektör Bilgiç, genel olarak OMÜ’yü konuklarına tanıtırken üniversite-sanayi-sektör iş birliği ve bu anlamda öğrencilere sundukları sahada uygulama imkânları, akademik ve bilimsel çalışmalarda alınan mesafe, Erasmus programına dönük yapılan çalışmalar, OMÜ’nün uluslararasılaşma girişimleri, kampüsün sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri, öğrencilerin beslenme ve barınma imkânları ve birçok konuda Büyükelçi Berger ve beraberindekileri bilgilendirdi.

“OMÜ, hedeflerine optimum düzeyde ve geniş bir perspektifte ilerliyor”

OMÜ’nün, belirlediği hedeflere optimum düzeyde ve geniş bir perspektifte ilerlediğine dikkat çeken Rektör Bilgiç, Samsun’un ve Üniversitenin sahip olduğu potansiyeli daha görünür ve etkili kılmak adına ekip olarak motive olduklarını ve şimdiye kadar verilen emeğin, ödüller ve derecelerle pozitif geri dönüşleri olduğunu dile getirdi. Rektör Bilgiç, bilhassa akademisyenleri proje üretme konusunda teşvik ettiklerini, bu kültürü Üniversite atmosferine hâkim kılma çabalarının olduğunu ve bütün bu çalışmalar ile hâlihazırdaki projeler doğrultusunda Üniversitenin, dolayısıyla da Türkiye’nin geleceğine yatırım yaptıklarını da sözlerine ekledi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise AB olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve Erasmus Değişim Programı ve diğer projelerin, bu anlamda var olan ilişkilere güç kattığına işaret ederek Türkiye’deki üniversiteleri ziyaret edip daha yakından tanımanın, bu sürece önemli yansımaları ve katkıları olacağını ifade etti.

Delegasyon Başkanı Berger, gösterilen konukseverlik ve ilgiden ötürü Rektör Bilgiç ve OMÜ ailesine şükranlarını sunup başarı dileklerini iletti.

Samimi bir atmosferde geçen ziyarette, Rektör Bilgiç ve Delegasyon Başkanı Berger ziyaret hatırası olarak karşılıklı hediye takdiminde bulundular.

Ziyaretin ardından Berger ve beraberindeki heyet kampüs turuna çıkarak OMÜ’yü keşfettiler.


Yayın Tarihi: 15/11/2018