Ömer Halisdemir'in İsmi Canik'te Yaşayacak


Ömer Halisdemir'in İsmi Canik'te Yaşayacak

Türkiye'nin en büyük İmam-Hatip Okulu olan Canik Galip Öztürk Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin adı "Şehit Ömer Halisdemir" olarak değiştirildi. Hem 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanlarından Şehit Başçavuş’un ismi yaşayacak, hem de yeni Ömer Halisdemir’ler yetişecek.

15 Temmuz'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) darbe girişimi sırasında darbe yanlısı hain generalin ve bir grup askerin Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı basarak ele geçirmek istemesi üzerine, saniyeler sonra öleceğini bile bile cuntacı komutanı alnından vurmasının ardından 30 kurşunla vurularak şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı, işadamı Galip Öztürk ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in fikir birliği ile Canik Şehit Ömer Halisdemir olarak değiştirildi.

OKULUN ADI ÖMER HALİSDEMİR OLDU

Darbe girişiminin seyrini değiştiren en önemli isimlerden birisi olan Ömer Halisdemir'in adını yaşatmak, gençlere 15 Temmuz'un önemini anlatmak, vatan, millet ve bayrak sevgisini gelecek nesillere taşımak ve yeni Ömer Halisdemir'ler yetişmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen isim değişikliği nedeniyle Anadolu İmam-Hatip Lisesi önünde tören düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı törende konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, okulun adının, yeni Ömer Halisdemir'ler yetişmesini sağlamak ve Kahraman Başçavuş'un adını yaşatmak amacıyla "Şehit Ömer Halisdemir" olarak değiştirildiğini söyledi.

'FETÖ İLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Şehit Ömer Halisdemir'in 15 Temmuz darbe gecesinde vatanı, milleti ve bayrağı için saniyeler sonra öleceğini bile bile büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini belirten Başkan Osman Genç, "Ömer Halisdemir ile 240 şehidimizin Bedir Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda vatanı uğruna ölüme giden şehitlerden farkı yoktur. Onlar ebedi olarak kalbimizde yaşayacak ve şehitlerimizi asla unutturmayacağız. Ancak bu şehirde tek bir FETÖ/PDY terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Aksi takdirde şehitlerimize ve vatanımıza karşı görevimizi yerine getirmemiş sayılırız" dedi.

'HAİNLERİ İHBAR EDİN, KORKMAYIN'

Hainler temizlenene kadar şehrin normalleşmesine müsaade etmeyeceklerini dile getiren Başkan Osman Genç, "Bu hain örgüt şehrimizde siyaset, bürokrasi ve ticaret ayağından temizlenene kadar bu şehir normalleşemez. Sayın Cumhurbaşkanımız halkımızdan kim olursa olsun, aynı apartmanda da otursa hainlerin ihbar edilmesini istedi. bu hainleri bu şehirden hep birlikte temizleyeceğiz ve sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin mücadelesine destek vereceğiz.  Hiç kimsenin endişesi olmasın. Hainleri ihbar edenleri ve hainlerle mücadele edenleri susturmaya çalışanlar karşısında bizi ve bu aziz milleti bulacaktır. Hainler mutlaka ihbar edilmeli. Bu bir vatan görevidir" diye konuştu.

RESMİ BAŞVURUSU 2 AĞUSTOS'TA YAPILDI

Okulun adının değiştirilmesi için 2 Ağustos'ta resmi başvuruyu yaptıklarına işaret eden Başkan Osman Genç, "31 Temmuz'da eşim ve çocuklarımla evde otururken şehit Başçavuş Ömer Halisdemir'in adını yaşatmak üzere 'Canik'te yapımı süren Fatih İmam-Hatip Ortaokulu'na verebilir miyiz' diye düşündük. Ancak o okulun bu isme küçük geleceğini düşündük. Hemen ardından işadamı sayın Galip Öztürk Bey aradı ve kendi adını taşıyan Türkiye'nin en büyük İmam-Hatip lisesi olan Canik Galip Öztürk Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nin adını Şehit Ömer Halisdemir olarak değiştirilmesini istediğini söyledi. Çok güzel bir tevafuk oldu. Aynı şeyi düşünmüşüz. 2 Ağustos'ta da isim değişikliği için resmi başvurumuzu yaptık. Bu anlamlı davranışından dolayı sayın Galip Öztürk'e çok teşekkür ediyorum. Bu isim bu okula çok yakıştı" ifadelerini kullandı.

'YENİ ÖMER HALİSDEMİR'LER YETİŞECEK'

Okula şehit Başçavuşun adını vermelerindeki amacın yeni Ömer Halisdemir'ler yetişmesini sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, şunları söyledi: "Amacımız 15 Temmuz şehitlerimizi unutturmamak, 15 Temmuz'un önemini gençlerimize anımsatmak ve Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nden yeni Ömer Halisdemir'ler yetişmesini sağlamaktır. İnşallah bu kampüs bittiğinde Türkiye'nin en güzel eğitim kampüsü olacak. Buradan yüzlerce, binlerce Ömer'ler yetişecek." Metro Holding Başkan Vekili Haluk Tan da, işadamı Galip Öztürk'ün anlamlı bir davranışa daha imza attığına vurgu yaparak, Öztürk'ün yeni Ömer Halisdemir'ler yetişmesi için böyle bir isim değişikliğini istediğini söyledi.

HAİN CUNTACI KOMUTANI ALNINDAN VURMUŞTU

Törene Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanısıra Metro Holding Başkan Vekili Haluk Tan, Başkan Yardımcıları Alican Usta, Seit İleri, Hamza Abdurrahmanoğlu, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Canik Kızılay Şube Başkanı Hatice Örs,Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Haşim Baki ve vatandaşlar katıldı.

Niğde Çukurkuyu Köyü'nde yaşayan bir ailenin oğlu olan Şehit Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda kıdemli Başçavuş olarak görev yaparken, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, vatanı, milleti ve bayrağı uğruna cuntacı komutanı alnından vurmasının ardından 30 kurşun sıkılması sonucu 42 yaşında şehit düşmüştü.


Yayın Tarihi: 21/08/2016