Bafra Fatih Ortaokulu Teknoloji Sınıfı Huawei İş Birliği ile Yenilendi


Bafra Fatih Ortaokulu Teknoloji Sınıfı Huawei İş Birliği ile Yenilendi

Huawei Türkiye, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de çocukların ve gençlerin eğitimi ile ilgili çalışmalar ile eğitim teknolojilerini en önemli öncelikleri arasında konumlandırıyor. Şirket, bu amaçla Samsun’un Bafra ilçesinde yer alan Fatih Ortaokulu’ndaki teknoloji sınıfının yenilenmesine katkıda bulundu. Sınıfın dizüstü bilgisayarlarla daha gelişmiş bir hale gelmesini sağlayan Huawei Türkiye, açılış törenine katılan yöneticileriyle, Bafra Fatih Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin teknoloji alanındaki projelerini de değerlendirdi.                         

Bafra Fatih Ortaokulu teknoloji sınıfı açılışı 4 Aralık’ta; Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Fatih Ortaokulu Müdürü Hasan Çelenk ve Huawei Türkiye Halkla İlişkiler Direktörü Dongbo Liang’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreninde değerlendirmede bulunan Huawei Türkiye Halkla İlişkiler Direktörü Dongbo Liang, “Bu özel ortamda bulunmaktan, daha akıllı ve bağlantılı bir dünya için çalışan Huawei adına, öğrencilerimizle birlikte bu önemli projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Kendimize görev edindiğimiz teknolojiyle daha akıllı bir dünya amacının başarıya ulaşması için buradaki gençlerin gelişimi son derece önemli. Bildiğiniz gibi bugünün en önemli teknoloji gündemini, dünyayı değiştireceğini öngördüğümüz 5G oluşturuyor. 5G teknolojisini de Polar kodun mucidi Türk Profesör Erdal Arıkan’a borçluyuz. Önümüzdeki 5 yıl içinde 5G ve yapay zekanın hayatımızda ciddi etkileri olacaktır. Bu teknoloji sınıfının da geleceğin Türk mühendisleri için bir adım olmasını ümit ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen; “Çin dünyada teknoloji ve ekonomi alanında çok önemli bir yere sahip. Eskiden ülkeler cephedeki başarılarıyla övünürlerdi ama değişen dünyamızda artık ülkeler ürettikleri teknoloji ile övünüyor. Biz de Türkiye olarak kendi teknolojimizi daha çok üretmeliyiz. Huawei’nin okulumuza yaptığı ziyaret ve katkı için teşekkürlerimi sunar, gelecekte yeni iş birliklerine imza atmayı ümit ederim” şeklinde konuştu.  


Yayın Tarihi: 03/12/2019