Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Ordu’da Eğitim Tesislerini Hizmete Açtı


Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Ordu’da Eğitim Tesislerini Hizmete Açtı

Hayırsever işadamları tarafından yaptırılan eğitim tesisleri hizmete açıldı

Bakan Yılmaz: Eğitime yapılan yatırım, Türkiye´nin aydınlık geleceğine yapılan yatırımdır

Ordulu hayırsever işadamları Onur ve İhsan Çetinceviz kardeşler tarafından Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi içinde yaptırılan Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi ve Duriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi ve Duriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezi açılış törenine, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Seddar Yavuz, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Hayırsever işadamları Onur ve İhsan Çetinceviz, protokol mensupları, davetliler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Emin Çetinceviz Merkezi Kütüphanesi ve Duriye Çetinceviz Okul Öncesi Merkezinin açılış töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu eserlerin Ordu’ya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Okul öncesi eğitim merkezine ve merkez kütüphanesine isimleri verilen ve ebediyete intikal etmiş Duriye Çetinceviz ve Emin Çetinceviz’i bu vesile ile rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Bu okul öncesi eğitim kurumundan eğitim alındıkça, bu kütüphanenin ilminden, kitaplarından öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz faydalandıkça, hem Duriye, hem de Emin Çetinceviz’e hayır yazılacaktır. İnancımız odur ki, bir evlat ya da bir aile kendisinden önce ahirete irtihal edenlere yapabileceği en büyük sevap, onların adına bir sadaka-i cariye kurabilmeleridir. Çeşme yaptırmak, okul yaptırmak, cami yaptırmak ama bunların içerisinde en önemlisi nedir derseniz? okul, okul, okul derim. Okulu yaptırırsanız diğerleri arkadan gelir. Okulu ihmal ederseniz, diğerlerini yaptırmanın da faydası olmaz. Bir insanın kendi memleketine, kendi insanına yönelik yapacağı en güzel yatırım, eğitim yatırımıdır. Eğitimden önemli hiçbir yatırım yoktur. Eğitim, insana dair yapılacak yatırımların en değerlisidir. Eğitimle Türkiye’yi inşa eder, insanımızı sağlıklı, üretken ve mutlu bireyler olarak yetiştirebiliriz. Kütüphanelerimiz de, en az okullarımız kadar eğitim kalitemizi belirleyen unsurlardır. Bir üniversiteyi diğer üniversitelerden bir adım daha öne çıkaran, çok güzel bir kütüphaneye sahip olmasıdır. Böyle bir kütüphaneyi bu üniversitemize kazandırdıkları için de bir kez daha teşekkür ediyorum. Eğitimde kalite, okul öncesi eğitim ve kütüphane ile daha da çok artacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı olarak, herkesin kaliteli bir eğitim ve fırsat eşitliğine haiz bir eğitim almasını istiyoruz. Çağın gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve davranışı kazanmasını, iletişime ve öğrenmeye açık, özgüven, sorumluluk sahibi, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla, temel altyapı ve erişim sorunlarını büyük ölçüde çözdük. Nitelikli ve kaliteli bir eğitimi her zaman değişmez hedefimiz olarak görüyoruz” diye konuştu.

Ordu Üniversitesi ile Onur Group sahipleri Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz arasında 2015 yılında imzalanan protokol çerçevesinde yapımı tamamlanan Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi ve Duriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezi'nin açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, ”Bugün, gerçekten çok mutluyuz. Bizim medeniyetimizin temeli olan eğitimi, irfanı sağlayan iki tane eğitim kurumunu hep beraber açmış olacağız. İslam dünyasının içinde bulunduğu fetreti, kan ve gözyaşını sanıyorum en iyi tarif edecek şey; ilimden, eğitimden, okumaktan ve dünyadaki rekabetten geri kalmamızdır. Bu rekabette eğitim, esasında ulusların dünyadaki, ticaretteki yerini belirliyor. Dolayısıyla eğitim, sadece eğitim kurumlarından ibaret değil, bugün yaşadığımız durum da bunun özeti” diye konuştu.

“1,7 milyar nüfusa sahip İslam Dünyası, Amin Maluf’un değimi ile utanç içinde yaşamaya devam ediyor. İşte bu utançtan çıkabilmenin yolu, eğitim ve okumaktır. İslam’ın ilk emri de hepinizin bildiği gibi okumaktır” diyen Vali Yavuz, "Ben gerçekten çok mutluyum. Çünkü, Ordu’da Çetinkaya ailesinin yapmış olduğu bu hizmeti bir başlangıç olarak görüyorum ve Ordu’nun yetiştirmiş olduğu çok sayıda iş adamına örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. Bu vesile ile Çetinceviz ailesinin bireylerine ayrı ayrı teşekkür ediyor, tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

ODÜ rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, ise yaptığı konuşmada, "Ordu Üniversitesi 2006 yılında kurulmuş çok genç,  yeni nesil üniversiteler diyebileceğimiz bir üniversite. 4.400 civarında başladığımız öğrenci sayımız, bugün itibariyle 23 bine yükseldi. Bilgi, en büyük hazinedir. Son derece modern imkanlarla donatılmış olan iki tesisi Çetinceviz ailesi Ordu Üniversitesine, dolayısıyla ata topraklarına kazandırdı. Hakikaten çok memnunuz, çok teşekkür ediyoruz. Üniversiteler, özellikle entelektüel düzeyde çok iyi olmak zorundalar. Bu iki kuruluş da bu entelektüel birikimin ana temalarını oluşturuyor. Biri Duriye Çetinceviz okul öncesi araştırma merkezi, diğeri Emin Çetinceviz merkezi kütüphanesi. İkisinde de bütün birikimleri sağlayacak şekilde öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, araştırıcılarımız çalışacak. Bizim için gerçekten çok değerli” derken, işadamı Onur Çetinceviz ise, ”Bugün, ailemiz için çok özel bir gün. Bugün, Ordu Üniversitesi bünyesinde annemiz Duriye Çetinçeviz adına yaptırdığımız Okul Öncesi Eğitim Merkezi ve babamız Emin Çetinçeviz adına yaptırdığımız Merkez Kütüphanesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Annemiz, sadece kendi çocuklarını seven, onlara göz kulak olan anne değil, aynı zamanda bütün çocukları özveriyle seven vefakar bir anneydi. Babamız, mübadele yıllarının zor şartları içinde kendisi yeterince okuyamadığı için, bizim okumamızı ve başarılı olmamızı çok isteyen fedakar bir babaydı. Ordu'muza armağan ettiğimiz bu hizmetlerin, onların da ruhunu şad edeceğine inanıyoruz. Bu güzel anı bizimle paylaştığınız için yürekten teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi ve Duriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezinin açılış kurdelesi kesildi.

Ordu Üniversitesi ile Onur Group sahipleri Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz arasında 2015 yılında imzalanan protokol çerçevesinde yapımına başlanılan yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alana sahip olan kütüphane binasında; 182 metrekare güncel süreli yayınlar salonunu, 350 metrekare dijital kütüphane salonu, 120 metrekare yazma eserler bölümü, 765 metrekare konulu kitap salonu ve 250 metrekare açık kafeterya salonu bulunmakta.


Yayın Tarihi: 14/12/2017