Maarif Hareketi Projesi Sergisine Yoğun İlgi


Maarif Hareketi Projesi Sergisine Yoğun İlgi

Çocuklar okudukları kitapların kapakları kendi hayal güçlerini kullanarak yeniden tasarladılar.

İlkadım Atatürk Ortaokulu’nun Samsun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Hareketi Projesi adı altında hazırlanan sergi, Bulvar AVM Avlu alanında açıldı. Çocuklara kitap sevgisinin aşılanması ve onlarının hayal gücünün kaleme alınmasına kapılar açan sergi, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu’nun katılımı ile açıldı.

Sergi süresince eserlerine eşlik eden öğrenciler, sergiyi gezen ziyaretçilere okudukları kitaplardan bahsederek kitaplardan en sevdikleri bölümleri ve tasarımdaki figür seçimlerini tercih sebeplerini anlattılar.

Doğa Koleji öğrencilerinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na özel olarak hazırladıkları karma sergi 18 Mayıs Perşembe günü itibariyle Bulvar AVM avlu alanında açıldı.

Öğrenciler hem kendi eserlerine eşlik ettiler hem de gerçekleştirdikleri müzik performansları ile misafirlerini ağırladılar.

Mayıs ayı sergi etkinlikleri, Pera Sanat Akademi Karma Sergisi ve TED Okullarının Türkiye genelinde oluşturdukları 9. Gençlik Resim Sergisi ile devam edecek. 


Yayın Tarihi: 17/05/2017