“Öğretmenlik, Dünyanın En Kutsal Ve En Saygın Mesleğidir


“Öğretmenlik, Dünyanın En Kutsal Ve En Saygın Mesleğidir

Samsun Valisi Osman Kaymak “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Kaymak, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir.

Öğretmenler ilimi, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyen, bilgiyi aktarmaktan ziyade bilgiye ulaşmayı ve onu paylaşmayı öğreten ve görevini icra ederken her türlü fedakârlığı sergileyen münevver insanlardır.

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir. ATATÜRK, ‘milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ diyerek, medeniyet yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir.

Bunun bilincinde olarak ilimizde hayata geçirilen Samsun Akademi projesi ile öğretmenlerimize çeşitli konularda eğitimler gerçekleştirilmiştir. Proje ile 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle “Bu Benim Günüm” etkinlikleri kapsamında yüzme, tenis, oryantiring gibi onlarca konuda öğretmenlerimizin katılabileceği özel etkinlikler planlanmıştır. Samsun’da bugüne kadar başlatmış olduğumuz Samsun Akademi projesi ile 90 branşta 6000’den fazla öğretmenimize eğitimler verilmiştir.

Haklarının hiçbir şekilde ödenemeyeceği inancıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk Milleti’nin hürriyet ve bağımsızlığını ilelebet savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için cefakârca çalışan öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımı sunuyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, görevleri başındayken şehit olan ve aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.”


Yayın Tarihi: 22/11/2019