Öğretmenlerimize Her Zaman Şükran Borcumuz Var


Öğretmenlerimize Her Zaman Şükran Borcumuz Var

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında “başöğretmen” sıfatını alması vesilesiyle kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi: "Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın eğitimi uğruna ülkemizin dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenlerimizin verdikleri emekleri büyük bir takdir ve şükranla karşılıyoruz.

Milletimizin her bir ferdinin, kendisi ve çocukları için öğretmenlerimize her zaman şükran borcu vardır.

Türkiye bugün dünyanın saygın ve güçlü devletlerinden biri haline gelmiş ise bunun en önemli paylarından biri, hiç şüphesiz, fedakâr, cefakâr öğretmenlerimize aittir.

Bu anlamda geleceğimize ilişkin hedeflerimize de ulaşabilmemiz adına yine en büyük görev, öğretmenlerimize düşüyor. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında ve 2053, 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerimizin yüksek katkıları ile yetiştirecekleri özgür düşünceli, nitelikli, eğitimli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacağına inancımız tamdır.

Bu kutsal görevi icra eden öğretmenlerimize hak ve iyileştirmeleri ile eğitim alanında Cumhuriyet tarihimizin en köklü, en kapsamlı, en farklı yatırımları hükümetlerimiz döneminde gerçekleştirildi.

Bu dönemler içinde hazırlanan her bütçede eğitime ayrılan pay, diğer tüm kalemlerin üzerinde olurken, öğretmenlerimizin de özlük haklarında ve gelirlerinde ciddi iyileştirmeler yapılmış, yapılmaya da devam etmektedir.

Bu duygu ve düşünceler içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyorum. Bu vesileyle, bu uğurda şehit düşen ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmetle ve minnetle anıyorum."


Yayın Tarihi: 22/11/2017