Mart Ayı Kültür Sanat Takvimi Hazır


Mart Ayı Kültür Sanat Takvimi Hazır

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında 2016 yılı Mart ayı programını oluşturdu. Mart 2016 Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri kitapçığı vatandaşlara dağıtıldı.

Ay içerisinde düzenlenecek paneller, tiyatrolar ve konferansların yer aldığı kitapçıkta bu günlerde en çok ihtiyacımız olan milli birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkı sağlayacak mahiyette birçok etkinliğin olacağı, Çanakkale Zaferi, Sarıkamış Harekâtı ve Kurtuluş Savaşı'nı anlatan bir fotoğraf sergisinin de sanatseverlerle buluşacağı belirtildi.

Başkan Enver Yılmaz, “Mart 2016 Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri” kitapçığının içeriği hakkında verdiği bilgide 19 ilçenin tamamında kültür sanat faaliyetlerinin hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Başkan Yılmaz’ın kitapçığın önsözü için yaptığı açıklama ise şöyle:

Sosyal ve kültürel etkinliklerde önemli konulara ve konuklara ev sahipliği yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, yıl boyu düzenlediğimiz farklı etkinliklerle kentimiz insanının toplumsal hayatını dinamik tutmanın yanında kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Her ay farklı temalarda seçkin eserler ile birbirinden değerli sergilere ev sahipliği yaptığımız Büyükşehir Sanat Galerimizde Mart ayında Çanakkale Zaferi ve Sarıkamış Harekâtı ve Kurtuluş Savaşı'nın anlatıldığı fotoğraflardan oluşan sergimizi değerli sanatseverlerle buluşturacağız. OBBKT'de sezon boyu sahneye koyduğumuz hem öğretici hem de eğlendirici tiyatro oyunlarımızın yanı sıra iki perdeden oluşan “Ömer Bin Hattab” adlı konuk tiyatro oyunumuzu da tiyatroseverlerle bir araya getireceğiz. 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle vatanı uğruna canlarını veren şehitlerimizi düzenleyeceğimiz farklı etkinliklerle yâd edeceğiz.

Ayrıca tüm hanımlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik eder, tüm hemşehrilerimize sağlık ve esenlik dolu günler dilerim.


Yayın Tarihi: 01/03/2016