Kültürümüzde Öğretmenlerimizin Çokça İzleri Bulunmaktadır


Kültürümüzde Öğretmenlerimizin Çokça İzleri Bulunmaktadır

Bafra Belediye Başkan Hamit Kılıç, "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi.

“İnsanlığı şekillendiren, tarih boyunca en fazla rağbet gören meslek öğretmenlik olmuştur. Öğretmenler, azim ve tutkuyla mesleklerini icra edip insanlığın yetişmesine vesile olmuşlardır. Öğretmenliğin, bizim tarihimizde de önemli bir yeri vardır. Kültürümüzde bugünlerin ve yarınların mimarı öğretmenlerimizin çokça izleri bulunmaktadır.

Muasır medeniyetler seviyesini yakalamamız hatta geçmemiz için öğretmenlerimizin özenle yetiştirecekleri bireylere ihtiyaç vardır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin özgüvene sahip olmasıyla birlikte özgür düşünüp, kendi kararını kendi verebilen bireyler haline gelmesi için öğretmenlerimize büyük bir görev düşmektedir. Bu görevin önemini Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” veciz sözü ile de ifade etmiştir.

Bununla birlikte eğitim ve öğretim yalnızca öğretmenlerin meselesi değil, tüm toplumun meselesidir. Bu bilinçle hareket ederek her şeyde olduğu gibi bu konudaki sorunlarımızı da toplumumuzla aşacağımızı unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin ve ailelerinin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, görevi başında şehit olan öğretmenlerimiz başta olmak üzere ahirete göç etmiş öğretmenlerimizi de saygı ve minnet ile yad ediyorum.''


Yayın Tarihi: 23/11/2020