Kızılırmak Deltası Gibi Bir Delta Türkiye’de Yok


Kızılırmak Deltası Gibi Bir Delta Türkiye’de Yok

   Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,” Kızılırmak Deltası gibi bir delta bana göre Türkiye’de yok” dedi.

   İlçelerdeki alt yapı, su ve yol yatırımlarını değerlendirmek, ilçelerin öncelikli sorunlarını yerinde tespit ederek sonraki 1 yılın programını yapmak amacıyla düzenlenen toplantılar Bafra İlçesiyle devam etti.

   Bafra öğretmenevinde yapılan toplantıya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,  Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, AK Parti İlçe Başkanı Tunçay Yurduseven, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Yurt ve Zennube Albayrak, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, daire başkanları ile il ve ilçe belediye meclis üyeleri katıldı.

    Toplantı öncesi bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra’nın Samsun’un en büyük ilçesi olduğunu anımsatarak, “Biz Bafra’yı çok önemsiyoruz. Bafra geçmişten buyana gerek coğrafi gerek se sahip olduğu ticari potansiyel açısından, şehircilik adına hızla şehirleşen, belediye hizmetleri açısından ihtiyacı olan gereksinimleri karşılayamamış ve karşılayamadığı için bizlere ve belki de bizden sonrakilere önemli sorumluluklar ve yükümlülükler bırakmış bir şehir. Hızlı olan göç ve hızlı olan kalkınma hamleleri ister istemez bulunduğu dönem içerisinde iyi yönetilemediği takdirde şehircilik adına kötü örnekler ortaya çıkıyor. Baframızda olan bu kötü örnekler hepimizin canını sıkıyor, hepimizi üzüyor. Bu kadar gelişmiş ve altyapı dinamikleri olarak bu kadar potansiyeli olan bir ilçe daha kısa sürede, daha derli toplu belediyecilik hizmetleri adına her türlü donatıya kavuşması gereken bir şehir. Sağolsun Zihni Bey büyük bir çaba gösteriyor bu konuda. Bizler de elimizden gelen desteği veriyoruz. Ancak bu desteği sürdürürken muhakkak ki öncelik sırasını belirlerken acele etmeyip, daha önemli, aciliyet gerektiren işleri varsa belirleyip birlikte istişare etmek istiyoruz.” Diye konuştu.

    KIZILIRMAK DELTASI MUTLAKA TURİZM KUPONU OLMALI

    Kızılırmak Deltası’nın mutlaka ama mutlaka bir turizm kuponu haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Yılmaz şöyle devam etti; “Başkalarının sahip olmadığı bir özelliğinizi ortaya çıkarırsanız o zaman rekabetçi olursunuz. İşte Kızılırmak Deltası gibi bir delta bana göre Türkiye’de yok. Bakın göreceksiniz burası bir turizm kuponu haline gelince, internette, sosyal medyada, hatta uluslararası iletişim dünyasında dahi Kızılırmak Deltası kendisinden bahsedilir hale gelecek. Bu uğurda mücadele veriyoruz ve bu mücadele sırasında oradaki işgalcilerin rahatını bozuyoruz. Bozacağız da. Kimsenin tutup da kamusal bir alanda, bu ülkenin bir şehrine değer getiren ve getirecek olan bir yeri kendi özel amaçlarında kullanmaya ve o yerin prestijini azaltmaya hakkı yok. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz.”


Yayın Tarihi: 06/03/2016