Çarşamba’da 27 Akülü Engelli Aracı Sahiplerine Teslim Edildi


Çarşamba’da 27 Akülü Engelli Aracı Sahiplerine Teslim Edildi

Çarşamba Belediyesi’nin organize ettiği programda 27 adet akülü engelli aracı sahiplerine teslim edildi. Yurt dışında yaşayan Çarşambalı hayırseverlerin desteğiyle alınan 27 adet akülü araç Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Zekai Varol, Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Uçar, SAMDER Yönetim Kurulu üyeleri, hayırsever Mahmut Eroğlu ve engelli vatandaşların ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan “Avrupa’da yaşayan hemşerilerimizin büyük gayretleri ile bugün ihtiyaç sahibi hemşerilerimizi akülü engelli araçlarına kavuşturuyoruz. Araçların bize ulaşmasında ve teminin de büyük emek sarf eden gurbetçi hemşerimiz Mahmut Eroğlu ile iki sene önce tanıştık ve daha öncede akülü engelli araçlarını sahiplerine teslim ettik. Bugün 27 adet engelli aracımızı ihtiyaç sahibi olan hemşerilerimiz ile buluşturuyoruz. Değerli hemşerilerimizin araçlarını şarj etmesi için doğu yakada Ada Park girişinde ve batı yakada Emirgan Parkı’nın girişinde Araç Şarj İstasyonlarımızı faaliyete geçirdik, iyi günlerde kullanmalarını diliyorum. Avrupa’da yaşayan hayırsever hemşerilerimize, Aile ve Sosyal Politikalar İl ve İlçe Müdürlüklerine, hayrın bugün ihtiyaç sahipleriyle buluşmasında emeği olan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. İnşallah yeni araçlarını alan hemşerilerimiz araçlarını iyi günlerde kullanırlar ”dedi.

Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Uçar “Engellileri anlamak için engelli olmak gerekmiyor. Çarşamba Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan engelli vatandaşlarımız için çok ciddi gayretleri var, hepinizin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum. Engelleri kaldırmak için destek olan Avrupa’da yaşayan hemşerilerimize, bu yardımın ilçemize gelmesine vesile olan Çarşamba Belediye Başkanımız Halit Doğan’a, Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği ve Çarşamba Bedensel Engeller Gençlik ve Spor Kulübü adına teşekkür ederim” şeklinde ifade etti.

Programda Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Uçar’dan sonra Avrupa’da yaşayan hayırseverleri temsilen Mahmut Eroğlu konuşma yaptı. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Programda Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Uçar ve Avrupa’da yaşayan hayırseverleri temsilen Mahmut Eroğlu konuşma yaptı. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, hayırsever Mahmut Eroğlu’na teşekkür plaketi taktim etti.


Yayın Tarihi: 17/08/2020