Ayvacık’ta Kent Estetiği Çalışmaları


Ayvacık’ta Kent Estetiği Çalışmaları

Ayvacık İlçesine son zamanlarda yabancı misafirlerin ilgisinin yoğunluğunun artmasından dolayı şehir merkezindeki görüntü kirliliğine karşı mücadele seferberliği ilan edildi. Öncelikle sıvasız, boyasız kötü görünümlü binaların şehir estetiğine uygun hale getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın şehir estetiği konusunda Samsun merkezinde başlatmış olduğu kent estetiği çalışmalarına istinaden Ayvacık ilçe kaymakamı Emre Yeşilbaş ve Belediye Başkanı Mustafa Belur’un birlikte aldıkları kararla Ayvacık ilçesinin de kent estetiği çalışmalarına katılım sağlaması hedeflendi.

İlçe merkezindeki Kent Meydanı, Çatak Deresi çevresi ve Eynel mahallesi derelik mevkiindeki kötü görünümlü çirkin binaların dış cephelerini boyama faaliyetlerine hız verilerek çalışmaları başlatıldı. En kısa zamanda bu yaz ortalarında hem ilçede yaşayan vatandaşların hem de gelen misafirlerin gözüne hoş gelen, sıcak, sempatik ve estetik bir Ayvacık’la buluşmaları için alınan karar doğrultusunda çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur “ İlçemizin bakir doğasını bozmadan daha da güzelleştirmenin büyük çabası içerisindeyiz. İlçemiz Orhangazi Mahallesi Kent Meydanı, Çatak deresi çevresi ve Eynel Mahallesi Derelik mevkiindeki sıvasız, boyasız kötü görünümlü yapılarımızı turizm bölgesine yakışır bir şekilde estetik bir görünüm kazandırmak için cephelerini sağlıklaştırma çalışmalarını başlattık. Önümüzdeki yaz ayı ortasında bambaşka bir Ayvacık ortaya çıkacak. Saklı Cennetimiz görenleri kendine hayran bırakacak bir estetiğe ve güzelliğe kavuşacak” dedi.


Yayın Tarihi: 03/05/2017