Gölbaşı Camii’ne Minare Yapılıyor


Gölbaşı Camii’ne Minare Yapılıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, daha önce restore edilen ancak minaresi bulunmayan Fatsa Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne bölgenin mimari yapısına uygun şekilde minare yapılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

BÖLGE MİMARİSİNE UYGUN OLACAK

Başkan Enver Yılmaz, restorasyon çalışmaları tamamlanan 146 yıllık caminin minare projesinin devam ettiğini belirterek, “Ecdadımızdan kalan birçok tarihi çeşme, köprü, cami vb. eserlerimizi onararak geleceğe kazandırmaya gayret ediyoruz. Bilindiği üzere Fatsa Bolaman Mahallesi’nde bulunan ve minaresiz olan Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ni Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla aslına uygun hâle getirmiştik. Caminin restorasyonunun hemen ardından, daha önce yıkılan minaresinin bölge mimarisine uygun şekilde tekrar inşa edilmesi için başlattığımız yapım çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

DÖNEMİN ÖZELLİKLERİNİ TAŞIYACAK

Caminin minaresini gösteren özgün herhangi bir veri bulunmadığını belirten Başkan Yılmaz, “1870 yılında yapılan ve 19. yy. taş işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan tarihi Gölbaşı (Yenipazar) Camii’nin minaresiyle ilgili herhangi bir veri bulunmuyor. 1939’da yaşanan depremde caminin yıkılan minaresinin yeniden inşa edilmesi için yakın çevresinde yıkılmış ya da ayakta olan dönem camilerinin minare tiplerini tespit ederek proje hazırladık. Camilerin bazıları yıkılmış olsa da, Fatsa’da ve Ordu’nun diğer ilçelerinde o döneme ait minareleri örnek alarak hazırladığımız proje kapsamında Gölbaşı Camii’nin minaresini yeniden inşa ediyoruz”  diye konuştu.


Yayın Tarihi: 13/12/2016