Doğalgaz Fiyatları Zamlandı


Doğalgaz Fiyatları Zamlandı

Konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatlarına yüzde 9, 300 bin metreküpün altındaki sanayicilerin kullandığı doğalgaza ise yüzde 14 zam geldi. 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), doğalgaz satış fiyatlarında yapılan son düzenlemeyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada BOTAŞ’ın konut abonelerine doğalgaz satış fiyatlarındaki en son düzenlemenin 2014 yılının son çeyreğinde yapıldığı belirtilerek “Yaklaşık olarak 44 aydır herhangi bir artış yapılmamış, aksine Ekim 2016 tarihinde yaklaşık yüzde 10 indirim uygulanmıştır. Ham petrol varil fiyatlarında ve döviz kurundaki yükselişe bağlı olarak Kuruluşumuzun doğalgaz alım maliyetlerinde önemli oranda artışlar meydana gelmiştir. Son iki yılda brent petrol fiyatlarında yüzde 100’ü bulan ve döviz kurunda ise yaklaşık yüzde 63’lük artış gerçekleşmiştir. Bu nedenle doğal gaz toptan satış fiyatlarımızda yeni bir düzenlemeye gidilmesi zorunlu hale gelmiştir” denildi.

Açıklamada 01 Ağustos 2018 tarihinden geçerli olmak üzere konut aboneleri ile küçük ve orta ölçekli proses amaçlı doğalgaz kullanan tüketicilerin doğalgaz satış fiyatının yüzde 9 oranında artırılarak 0,832340 TL/Sm3 seviyesine çıkarıldığı belirtildi.

BOTAŞ’ın açıklamasına göre yıllık tüketim miktarı 300 bin Sm3’ün üzerindeki proses amaçlı doğalgaz kullanan Serbest Tüketici müşterilere uygulanan fiyatı da yüzde 14 oranında arttırılarak 1,000464 TL/Sm3 seviyesine yükseltildi.


Yayın Tarihi: 31/07/2018