Kızılay, 30 ülkede Kurban Eti Dağıtacak


Kızılay, 30 ülkede Kurban Eti Dağıtacak

Yurt dışında Afrika, Asya ve Avrupa’da olmak üzere toplam 30 ülkede vekaletle kesim yapacak olan Türk Kızılayı, 1,5 milyon insana kurban eti dağıtacak.

Her yıl Kurban Bayramı’nda Kızılay Modeli ile vekalet sahipleri adına kurban kesimi gerçekleştiren Türk Kızılayı, bu yıl üç kıtada yaklaşık 31 bin hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Bu yıl yurt içi ve yurt dışında 52 bin hisse kurban kesmeyi hedefleyen Kızılay, kampanya ile 1,5 milyon mazlumun sofrasına kurban eti ulaştıracak.

Yurt dışında 30 ülke

Kızılay Başkanı Dr. Kınık, kampanyayı Balkanlarda 7, Afrika'da 12, Güney Asya ve Kafkaslarda 5, Ortadoğu'da 5 ülke ve Kıbrıs’ta gerçekleştireceklerini belirtti. Dr. Kınık, bu yıl yurt dışı faaliyetlerinde geçen yıla göre yüzde 50 artış öngördüklerini ifade ederek, "Vekaletini Kızılay’a verecek olan vatandaşlarımız için ücretler, yurt içinde 740 lira, yurt dışında 475 lira olarak belirlendi” dedi.

Gazze unutulmadı

Abluka altındaki Gazze topraklarında da her yıl kurban kesimi yapacak olan Türk Kızılayı, bu yıl Kudüs ve Gazze olmak üzere iki ayrı noktada kurban kesimi gerçekleştirecek. Kurban etleri savaştan etkilenen insanların tedavi gördüğü hastanelerde, yetimhanelerde dağıtılacak, abluka altında zor günler geçiren ailelere ulaştırılacak.


Yayın Tarihi: 03/09/2016