Terme’de Camiler ‘Ramazana Ayı’na Hazırlanıyor


Terme’de Camiler ‘Ramazana Ayı’na Hazırlanıyor

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle camilerde temizlik yapılması için ilgili birimlere talimat verdi. Başkan Kılıç, vatandaşların Ramazan ayında rahat, huzurlu ve daha temiz bir ortamda ibadetlerini yapmaları için temizlik çalışması başlattıklarını söyledi.

Terme Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ramazan ayı öncesi cami ve çevrelerinde temizlik yaparak ibadethaneleri ramazan ayına hazır hale getiriyorlar. Evci mahallesindeki camilerde temizlik çalışmalarını tamamlayan ekipler, Hüseyinmescit mahallesinde yer alan camilerde temizlik hizmetlerine devam ediyor.

"NELER YAPILIYOR"

Terme Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce cami zeminlerinin elektrikli süpürge ve köpüklü halı yıkama makineleri ile temizlenmesi, cam, avize ve pervazların temizlenmesi, minber-kürsü-korkuluk-dolap gibi ahşap alanların nemli bezle temizliğinin yapılması, cami içi veya bağımsız bölümde bulunan ayakkabılık ve cam bölümlerin temizlenmesi gibi işler yapılarak ilçe genelindeki camiler Ramazan ayına hazırlanıyor.

"EN KUTSAL MEKANIMIZ"

İlçe genelindeki 250 camide ihtiyaca göre temizlik yapılacağını kaydeden ve Terme Belediyesi olarak, her bir insana ulaşmak, her birine hizmet götürmek gibi büyük bir sorumluluk taşıdıklarını ifade eden Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Camilerimiz bizim en kutsal mekanlarımız. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayında halkımızın ibadetlerini temiz bir ortamda yapmaları için camilerde halı yıkama ve temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Ramazan Ayı’nın Termeli hemşerilerimize ve tüm İslam camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sağlıkla, sıhhatle Ramazan’ın tamamlanmasını diliyorum” dedi.

Görev yaptıkları camilerdeki temizlik çalışmasından duydukları memnuniyeti dile getiren imamlar ve cami cemaati ise özverili çalışmalarından dolayı Terme Belediyesine teşekkür etti.


Yayın Tarihi: 25/04/2019